Oikonomou pisoi

Καταγγελίες για τα χτεσινά επεισόδια

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες για τα χτεσινά επεισόδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2020, 10:36

Η χτεσινή «κατάληψη» της πόλης από την αστυνομία και η ωμή βία που επέδειξε κατά περίπτωση, προκαλούν αντιδράσεις. Οι «Εργαζόμενοι-ες και φοιτητές-τριες Ιωαννίνων» με ανακοίνωσή τους, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η εικόνα που αντικρύσαμε σήμερα ξύπνησε μνήμες άλλων εποχών, με την παρουσία δυνάμεων ασφαλείας σε κάθε κυριολεκτικά γωνία της πόλης, με μαζικούς ελέγχους και αδικαιολόγητες προσαγωγές».

Αναφέρεται στα αστυνομικά μέτρα και τονίζει ότι «η κατάσταση κλιμακώθηκε με αναίτιες και μαζικές προσαγωγές τυχαίων περαστικών σε όλη την πόλη, ενώ στο σημείο προσυγκέντρωσης (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) είχε αποκλειστεί κάθε διέλευση. Στην παρουσία ατόμων, στο σημείο αυτό, η αστυνομία περικύκλωσε και επιτέθηκε αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα να στείλει τρεις φοιτητές στο νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένους στο κεφάλι».

Καταλήγει ζητώντας άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, άρση κατηγοριών και προστίμων που επιβλήθηκαν.

«Τα σημερινά γεγονότα έδειξαν ξεκάθαρα, πως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η επιβολή του δόγματος τάξης και ασφάλειας, η περιστολή κοινωνικών δικαιωμάτων - ελευθεριών και όχι η δημόσια υγεία, όπως ευαγγελίζεται», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back