Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καταγγελίες για τα κρούσματα στο Πέραμα

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες για τα κρούσματα στο Πέραμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2020, 15:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αφορμή τα μαζικά κρούσματα σε νεοσύλλεκτους, στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου στο Πέραμα, το ΚΚΕ ζητάει άμεσα μέτρα προστασίας για στρατευμένους και προσωπικό, στις ένοπλες δυνάμεις.

Αποδίδει ευθύνες στην Περιφέρεια γιατί «εφησυχάζει δηλώνοντας ότι «οι προσβληθέντες έχουν ήπια, μέχρι τώρα, συμπτώματα» όπως ακριβώς έκανε και με τα κρούσματα που καταγράφτηκαν σε μεγάλους χώρους εργασίας ακόμα και απο το πρώτο κύμα πανδημίας, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών σφυρίζει αδιάφορα».

Κατηγορεί επίσης τη διοίκηση του στρατοπέδου ότι δεν διεκδίκησε εξ αρχής «άμεσα μέτρα προστασίας για την υγεία των στρατεύσιμων και των μονίμων», αλλά αντίθετα, «κυνηγούσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που ενημέρωνε από το πρώτο κύμα της πανδημίας για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας στα στρατόπεδα»

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση: «Η πολιτική της κυβέρνησης που έχει ως κριτήριο το “κόστος-όφελος” και διαχρονικά έχει εφαρμοστεί από τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, είναι αυτή που άφησε αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει φέρει τα νοσοκομεία στο κόκκινο με την πανδημία να είναι σε έξαρση».

Ζητάει μεταξύ άλλων διαγνωστικά τεστ σε όλους τους στρατευμένους και το προσωπικό, κάθε ύποπτο περιστατικό να απομονώνεται άμεσα σε ειδικό κατάλληλο και ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, γιατρό σε κάθε στρατόπεδο, παροχή ειδών προστασίας δωρεάν, έκτακτο επίδομα «στο ύψος τουλάχιστον του βασικού μισθού σε στρατευμένους και οικογένειες στρατευμένων, που νοσηλεύονται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης ή βρίσκονται σε κατ΄ οίκον καραντίνα» και δημιουργία επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας των στρατευμένων φαντάρων.

Η δε Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καταγγέλλει ότι «έγινε δέκτης οργισμένων καταγγελιών γονιών που αμφισβητούν την ωραιοποιημένη εικόνα που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Άμυνας».

Σημειώνει ότι «οι γονείς με τις διαμαρτυρίες τους ανάγκασαν τους αρμόδιους στρατιωτικούς και υγειονομικούς φορείς να λάβουν τα όποια μέτρα» και προσθέτει το ερώτημα, εάν «υπάρχουν ευθύνες στους στρατιωτικούς που ελεύθερα μπαινοβγαίνουν στη μονάδα». Ακόμα καταγγέλλει την πολιτική προστασία ότι «όφειλε να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και δεν το έπραξε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back