Oikonomou pisoi

Καταγγελίες για απολύσεις

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2018, 00:37

Το σωματείο εργαζόμενων στο Πράκτικερ καταγγέλλει την εταιρεία για το διευθυντή του καταστήματος Ιωαννίνων, για την απόλυση μιας γυναίκας, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, η οποία εργαζόταν στην εταιρία έντεκα χρόνια.

Το σωματείο κατηγορεί την εταιρία ότι «χρησιμοποιεί, όπως και στο παρελθόν, αστείες προφάσεις για να δικαιολογήσει την απόλυση», αλλά και το διευθυντή ότι εφαρμόζει το σχέδιο για «απαλλαγή από τους παλιούς και ‘υψηλόμισθους’ εργαζομένους», στοχοποιώντας την εργαζόμενη και «εξαπολύοντας εναντίον της πόλεμο με επιπλήξεις και εξώδικα, για αστείες αφορμές».

Η εργαζόμενη κατήγγειλε τα γεγονότα στην Επιθεώρηση Εργασίας και το σωματείο, στην ανακοίνωσή του, θεωρεί ότι αυτό αποτέλεσε αφορμή για την απόλυσή της. « Ο σκοπός και το μήνυμα της Praktiker είναι ξεκάθαρο:  Όποιο κεφάλι σηκώνεται θα κόβεται.Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια περίοδο η εταιρεία έχει στήσει βιομηχανία επιπλήξεων και εξωδίκων σε όσους συναδέλφους δε συμμετέχουν στη στημένη και αδιαφανή διαδικασία της αξιολόγησης του προσωπικού» αναφέρει το σωματείο, το οποίο προσθέτει ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στα καταστήματα. «Οι βάρδιες δε βγαίνουν ,οι πωλητές αναρωτιούνται σε ποιο πόστο θα δουλέψουν κάθε μέρα και η περίφημη  ‘εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη’ για την οποία κομπάζουν τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας  έχει καταντήσει κενό γράμμα».

Το σωματείο ζητάει την ακύρωση της απόλυσης, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, προσλήψεις και μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.



ΣΧΟΛΙΑ
Αριστερουλης
Το λόγο της απόλυσης δεν βλέπουμε στο κείμενο...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back