Oikonomou pisoi

Καταγγελία για τον αποκλεισμό από τις εκλογές στο ΠΓΝΙ

Εικόνα του άρθρου Καταγγελία για τον αποκλεισμό από τις εκλογές στο ΠΓΝΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2022, 00:09

Το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (παράταξη της ΕΙΝΗ) με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «αυθαίρετο και απαράδεκτο αποκλεισμό των ειδικευόμενων και επικουρικών ιατρών» από τις αρχαιρεσίες του συλλόγου εργαζομένων ΠΓΝΙ.

Σημειωτέον ότι σήμερα 3 Μαΐου έγινε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου και σύμφωνα με την παράταξη, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στις 17 Μαΐου, «η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ καταψήφισαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους μη μόνιμους ιατρούς που εργάζονται στο ΠΓΝΙ – ειδικευόμενους και επικουρικούς».

Συμπληρώνει ότι «τη στιγμή που ο σύλλογος κάνει το βήμα να γράψει μέλη του με πλήρη δικαιώματα όλο το μη ιατρικό προσωπικό που δεν έχει μόνιμη σχέση εργασίας (επικουρικούς, ΣΟΧ, ειδικευόμενους νοσηλευτές κλπ), ο αποκλεισμός των ιατρών από το σύλλογο είναι μια αυθαίρετη απόφαση από τις παρατάξεις της ΝΔ και ΚΙΝΑΛ».

Σημειώνει ότι πρόκειται για περίπου 200 εργαζόμενους-ες και καταγγέλλει ως «πραξικοπηματική» την απόφαση. «Θα συνεχίσουμε με ενωτικούς αγώνες και απεργιακή κλιμάκωση για μαζικές, μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, για υγεία δημόσια και δωρεάν ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της κοινωνίας, για να ανατρέψουμε αυτή την εγκληματική κυβέρνηση» καταλήγει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back