Oikonomou pisoi

«Κατ’ όνομα αμυντική η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2021, 16:24

To  ΚΚΕ Ιωαννίνων χαρακτηρίζει «κατ’ όνομα αμυντική-αλλά στην πραγματικότητα πολύ επιθετική» την πενταετή συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το κόμμα, «ολόκληρη η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σ’ ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, προβλέποντας την αναβάθμιση των υφιστάμενων στρατιωτικών βάσεων, τη δημιουργία νέων, την παραχώρηση στρατοπέδων, υποδομών κι άλλων διευκολύνσεων για τις αμερικανικές στρατιωτικές ανάγκες».

Καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι
«συνεχίζοντας τον στρατηγικό διάλογο και τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, που εγκαινίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό. Μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε πιθανό στόχο αντιποίνων, στο πλαίσιο των οξυμμένων ανταγωνισμών που παίρνουν και στρατιωτικό – πολεμικό χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή τροφοδοτεί τον ανταγωνισμό με την αστική τάξη της Τουρκίας».

Τέλος, σημειώνει ότι η συμφωνία με τις ΗΠΑ, όπως και η αντίστοιχη με τη Γαλλία, «υπηρετεί τελικά το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου και για χάρη των δικών του συμφερόντων οι ελληνικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν ρόλο “πρωτοπαλίκαρου” στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back