Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκτός κάθε λίστας εμβολιασμοί στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Εκτός κάθε λίστας εμβολιασμοί στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2021, 13:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει στα Γιάννενα μια υπόθεση μαζικής παράκαμψης της εμβολιαστικής σειράς από ανθρώπους που δεν ανήκουν στις προβλεπόμενες ηλικιακές ομάδες ή στις ευπαθείς ομάδες και οι οποίοι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εργάζονται σε εταιρία της Ηπείρου.

Μετά από εισαγγελική εντολή, για την οποία είναι ενήμερη και το υπουργείο Υγείας, οι κατά παρέκκλιση αυτοί εμβολιασμοί σταμάτησαν χτες το μεσημέρι, με την υπόθεση να διερευνάται στο πλαίσιο επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, εδώ και μέρες, σε εμβολιαστικά κέντρα των Ιωαννίνων εμφανίζονταν άτομα, και νεαρής ηλικίας, σίγουρα εκτός των ηλικιακών ομάδων που εμβολιάζονται επίσημα αυτή την περίοδο, για να κάνουν το εμβόλιο, με το ΑΜΚΑ τους κανονικά καταχωρημένο στο σύστημα. Δεν πρόκειται πάντως για μικρό αριθμό των εκτός κάθε λίστας εμβολιασμένων. 

Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι τα δεκάδες ραντεβού ήταν κανονικά καταχωρημένα στο σύστημα και όχι ως «κατ' εξαίρεση», δηλαδή στη θέση ραντεβού που ακυρώθηκαν.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα πώς έγινε η καταχώρηση των ΑΜΚΑ στο εμβολιαστικό σύστημα –κάτι που εκτιμάται ότι έγινε σε κεντρικό επίπεδο.

Επίσης, ένα ζήτημα που προκύπτει είναι ότι, ενώ άλλες ομάδες (π.χ. τελειόφοιτοι Ιατρικής Ιωαννίνων), ζητούν να εμβολιαστούν, τουλάχιστον στα ραντεβού που αναβάλλονται, συνεχώς το αίτημά τους παίρνει παράταση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back