Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το Κάστρο των παιδιών» επιστρέφει

Εικόνα του άρθρου «Το Κάστρο των παιδιών» επιστρέφει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2019, 19:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το Κάστρο των παιδιών», ένας ιδιαίτερα δημοφιλής θεσμός του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, επιστρέφει. Από 1 έως 5 Ιουλίου, θα γίνει στους χώρους του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Ιτς Καλέ, με το οποίο συνεργάζεται το Πνευματικό Κέντρο. Πέρσι, «Το Κάστρο των παιδιών» είχε… μετακομίσει στα παλιά σφαγεία, λόγω εμπλοκής με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Το θερινό αυτό σχολείο, για παιδιά από 6 έως 12 ετών, θα περιλαμβάνει δομημένα εργαστήρια, τα οποία θα υλοποιήσουν στελέχη και συνεργάτες των δομών του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και έμπειροι εκπαιδευτές, εμψυχωτές, καλλιτέχνες και παιδαγωγοί. Μεταξύ άλλων: εργαστήρι ζωγραφικής, θεατρικό παιχνίδι και αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρι Μουσικοκινητικής και τραγουδιού, δράσεις για το περιβάλλον με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, παιχνίδια του Κάστρου, δράσεις χορού, προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ, εργαστήρι διατροφής. 

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και κυκλικά επισκέπτονται όλα τα εργαστήρια. 

Το «Κάστρο των Παιδιών» θα λειτουργεί από 1 έως 5 Ιουλίου, 09:30 έως 13:00. Έχει δυναμικότητα 100 παιδιών και η συμμετοχή είναι απολύτως δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας. 

Οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 25 Ιουνίου (09:00-14:00) στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου (Αγ. Μαρίνας 55, 1ος όροφος).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back