ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καραντίνα, μέρος δεύτερο…

Εικόνα του άρθρου Καραντίνα, μέρος δεύτερο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2020, 09:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο τρίτο του διάγγελμα μέσα σε λιγότερο από 15 μέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, να ανακοινώσει νέα, σχεδόν καθολική καραντίνα σε όλη τη χώρα.

Καθώς, όπως φαίνεται, το σχέδιο αντιμετώπισης απέτυχε (μόνο τις τελευταίες 12 μέρες έχουν αλλάξει τρεις φορές τα μέτρα), ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην ανακοίνωση «μερικής επιστροφής» στον περασμένο Μάρτιο.

Χτες, τα κυβερνητικά στελέχη δεν είχαν ενιαία γραμμή: το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έλεγε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» για λοκντάουν στην Αττική και ότι θα γίνει επαναξιολόγηση την επόμενη εβδομάδα.

Το βράδυ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωνε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός σήμερα θα κάνει γνωστή την απόφαση για νέα καραντίνα.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και κυβερνητικές διαρροές, το πιθανότερο σενάριο είναι η επαναφορά του SMS για μετακίνηση, η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, το κλείσιμο, τουλάχιστον της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του λιανικού εμπορίου, με εξαιρέσεις.

Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν στις 12 το μεσημέρι. Η ισχύς θα είναι για ένα μήνα, το πιθανότερο, από το προσεχές Σάββατο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η ανακοίνωση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει τη χώρα».

Συμπληρώνει: «Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη στην αυριανή του παρέμβαση να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να εξηγήσει, πώς αφού έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, πώς ενώ επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα και το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα, πώς αφού το Σάββατο ανακοίνωσε «σχέδιο ενός μήνα», βλέπει τώρα το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του, βλέπει το ΕΣΥ να έχει φτάσει ήδη στα όριά του και σπεύδει να αναιρέσει το σχέδιό του μόλις μετά από 4 μέρες, και τον εκπρόσωπό του μόλις λίγες ώρες μετά τις πρωινές διαβεβαιώσεις πως δεν επίκειται άμεσα lockdown».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back