Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μέρα για τους μεγαλύτερους

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2016, 18:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας τίμησε χτες το βράδυ ο δήμος Ιωαννιτών με μια ανοιχτή εκδήλωση στα Λιθαρίτσια. «Τόσο η ελληνική κοινωνία όσο και η ελληνική πολιτεία έχουν βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς να φροντίζουν και να προσπαθούν για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Δυστυχώς, αυτό σήμερα δεν συμβαίνει» αναφέρει ο δήμος και συμπληρώνει ότι «η αυξημένη φορολογία, οι περικοπές στις συντάξεις και στην ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη, οδηγούν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας  σε μεγάλους περιορισμούς και σε τραγικά προβλήματα».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε δομές όπως το ΚΗΦΗ και τα ΚΑΠΗ, αλλά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι. «Θέλουμε και προσπαθούμε να μην αφήσουμε κανέναν  ηλικιωμένο συμπολίτη μας στην τύχη του και να στεκόμαστε πλάι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και στις ανάγκες τους» καταλήγει ο δήμος Ιωαννιτών.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος [άνω από 600 μέλη των ΚΑΠΗ. Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών (ΟΚΠΑΠΑ), Φίλιππος Τσουμάνης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να μην αφήσουμε κανέναν  ηλικιωμένο συμπολίτη μας στην τύχη του, να σταθούμε στο πλάι του, στα προβλήματα και στις ανάγκες του».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back