Oikonomou pisoi

«Καμία καραντίνα στα δικαιώματα των εργαζόμενων»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2020, 11:39

Ο Σύλλογος Γυναικών Ιωαννίνων στην ανακοίνωσή του για την πανδημία, καταλογίζει «φανερές ευθύνες στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία για την έλλειψη  μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Τόσο οι ελλείψεις στους χώρους δουλειάς όσο και στα νοσοκομεία είναι εγκληματικές».

Συμπληρώνει ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία και στους χώρους εργασίας και ότι «στα σούπερ μάρκετ είναι για τα μάτια του κόσμου οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις γονεϊκές άδειες, καθώς παρότι τη δικαιούνται μετά βίας τους δίνεται».

Αναφέρει ακόμα ότι σε μεγάλα εργοστάσια της περιοχής όπου εργάζονται κυρίως γυναίκες, «οι συνθήκες στο χώρο εργασίας παραμένουν οι ίδιες. Οι αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων δεν έχουν αλλάξει, στα αποδυτήρια συνεχίζουν να στοιβάζονται, τα πούλμαν που μεταφέρουν εργαζόμενους δεν έχουν αυξηθεί, δεν έχουν μειώσει τον αριθμό των επιβαινόντων».

Ο σύλλογος τονίζει ότι «πρόληψη δεν είναι μόνο το να μείνουμε σπίτι, σε απομόνωση, πρέπει να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, των αυταπασχολούμενων, των ανέργων, κάθε λαϊκής οικογένειας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back