Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καλύτερες ψηφιακές υποδομές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Καλύτερες ψηφιακές υποδομές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2021, 17:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ακόμη βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του έκανε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης των υποδομών του ιατρικού πληροφοριακού συστήματος του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο διαθέτει πλέον ψηφιακές υποδομές πληροφορικής, όπως σύγχρονο δίκτυο LAN δομημένης καλωδίωσης 1.700 λήψεων (Outlets), 2 Data Centers διασυνδεδεμένα με δίκτυο οπτικών ινών, 23 Servers & Storage System 40 TB σε περιβάλλον Private Cloud, 1.700 PCs τερματικά του Δικτύου, 600 Local Laser Printers & 350 Net Laser Printers, 4 Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα (HIS, PIS, LIS, PACS/RIS) και ασύρματο δίκτυο για δωρεάν πρόσβαση στο Internet (WiFi HotSpot).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τις τρεις τελευταίες ημέρες υλοποιήθηκε η μεταφορά στους νέους servers  του 2ου Data Center, των εφαρμογών λογισμικού και της αντίστοιχης βάσης δεδομένων τόσο του πληροφοριακού συστήματος κλινικής διαχείρισης ασθενών όσο και του πληροφοριακού συστήματος εργαστηρίων.

Η τελευταία φάση του έργου, που προέβλεπε τη μεταφορά της βάσης δεδομένων με το ψηφιακό ιατρικό ιστορικό για περισσότερους από 950.000 ασθενείς, ξεκίνησε το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 3 το απόγευμα, και διήρκεσε 16 ώρες, λίγο πριν ξεκινήσει η γενική εφημερία του νοσοκομείου.

Σε αυτό το σημείο, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ευχαριστεί το προσωπικό της Υπηρεσίας Πληροφορικής, που για 24 ώρες ήταν στο νοσοκομείο. Ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στο ιατρικό προσωπικό του και ιδιαίτερα τους κλινικούς γιατρούς και το προσωπικό των εργαστηρίων, για την κατανόηση και την υπομονή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του πρώτου δύσκολου 24ώρου επαναλειτουργίας του συστήματος και των φυσικών προβλημάτων που ανέκυψαν.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η γενική εφημερία της Κυριακής 13 Ιουνίου εξελίχτηκε ομαλά, με ελάχιστα προβλήματα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που αντιμετωπίστηκαν μέχρι τις 9 το πρωί, ενώ σήμερα τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν σε κλινικές, εξωτερικά ιατρεία και εργαστήρια αντιμετωπίστηκαν και επιλύθηκαν όλα μέχρι τις 10. 30.

«Ύστερα από αυτό το δύσκολο τριήμερο, είμαστε υπερήφανοι που το Νοσοκομείο μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της Ευρώπης από πλευράς ψηφιοποίησης της κλινικής και εργαστηριακής διαχείρισης των ασθενών του» τονίζει η διοίκηση.

Προσθέτει δε ότι τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει η αντικατάσταση τόσο του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης ιατρικής εικόνας PACS/RIS (ακτινογραφίες, αξονικές, μαγνητικές, μαστογραφίες, υπέρηχοι κλπ) όσο και του διοικητικού πληροφοριακού συστήματος HIS με νέα σύγχρονα, στο πλαίσιο προγράμματος του ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back