Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 17-07-2019, 15:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπογράφηκε το έργο αναβάθμισης του φωτισμού στα Λιθαρίτσια, με προϋπολογισμό 110.000 ευρώ. Το έργο, προβλέπει την αντικατάσταση των σημερινών φωτιστικών σωμάτων, την εγκατάσταση νέου υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού καθώς και την τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων.

Συνολικά θα εγκατασταθούν είκοσι 20 κολώνες με αντίστοιχα φωτιστικά σώματα στις κύριες διαδρομές του πάρκου και τέσσερις ακόμα, με τρεις προβολείς η καθεμιά, για το φωτισμό πλατωμάτων του πάρκου.

«Η προσπάθεια της μελέτης  φωτισμού είναι να προφυλάξει την νυχτερινή θέα αποφεύγοντας ανεπιθύμητες θαμβώσεις και ενοχλητικές φωτιστικές δέσμες, ενώ το θερμό φως έχει επιλεγεί στην προσπάθεια να διαταραχθεί το δυνατόν λιγότερο το νυχτερινό περιβάλλον του πάρκου» σημειώνει ο Δήμος Ιωαννιτών στη σχετική ανακοίνωση.

Εκτός από τις τρεις βασικές πορείες που διασχίζουν το πάρκο με κατεύθυνση προς το πλάτωμα ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην δημιουργία μιας τέταρτης κάθετης σε αυτές φωτεινής διαδρομής που συνδέει τον γειτονικό χώρο στάθμευσης με το Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Είναι μια αναγκαία παρέμβαση που θα καταστήσει το χώρο ξανά ασφαλή την ίδια ώρα που θα τον αναδείξει ακόμα περισσότερο για τους γιαννιώτες και τους επισκέπτες του Δήμου μας. Συνεχίζουμε να παράγουμε έργο για το καλό του Δήμου μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2