ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάλεσμα σε ακύρωση πλειστηριασμού

Εικόνα του άρθρου Κάλεσμα σε ακύρωση πλειστηριασμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2020, 18:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στην Εθνική Τράπεζα, στην οδό Αβέρωφ, ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού, στα Γιάννενα.

«Ο πλειστηριασμός αφορά πρώτη κατοικία για την αγορά της οποίας είχε ληφθεί δάνειο αξίας 120.000 ευρώ πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας. Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια του αυτοαπασχολούμενου να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του δανείου αποπληρώνοντας δόσεις και χρεολύσια αξίας περίπου 50.000 ευρώ μέχρι σήμερα, η τράπεζα τον χρεώνει 250.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο του αρχικού της αξίας του δανείου» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο.

Για την ένταξη του δανειολήπτη σε ρύθμιση η τράπεζα απαιτεί την εμπρόθεσμη καταβολή ενός μεγάλου ποσού, το οποίο ο ιδιοκτήτης αδυνατεί να καταβάλλει.

Σήμερα, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην τράπεζα από μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. «Η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να δεσμευτεί στην αναστολή του πλειστηριασμού» αναφέρει το Εργατικό.

«Καλούμε το λαό, που βιώνει μια ακόμα βαθιά κρίση, η οποία γίνεται αφορμή να τσακίσουν το όποιο δικαίωμα έχει απομείνει, να μην το βάλει κάτω, να αγωνιστεί για το δικαίωμα στην κατοικία. Να μην επιτρέψουμε να γίνουμε νοικάρηδες στα ίδια μας τα σπίτια. Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε στρωμένο το δρόμο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξήλωσε την όποια προστασία της πρώτης κατοικίας και ταυτόχρονα ψήφισε και το νόμο - ντροπή που καθιστά τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας ιδιώνυμο αδίκημα» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back