Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Καλά να πάθουμε αφού δεν διεκδικήσαμε περισσότερα»

Εικόνα του άρθρου «Καλά να πάθουμε αφού δεν διεκδικήσαμε περισσότερα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2021, 11:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απογοήτευσή της από την επίσκεψη του πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης στα Ιωάννινα εκφράζει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα.

Η παράταξη στέκεται ιδιαίτερα στα όσα ανακοινώθηκαν για τους οδικούς άξονες, και δη για το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά και την οδική σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό.

« Υποχωρήσαμε και δεχτήκαμε χωρίς αντίσταση υποβιβασμό των χαρακτηριστικών του αυτοκινητόδρομου Γιάννενα-Κακαβιά, από τετράιχνο σε ‘τρίιχνο’! Ενός έργου εθνικής σημασίας αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος που προορίζεται να συνδέσει τις δυο γειτονικές χώρες και με προοπτική να δεχτεί τον κυκλοφοριακό φόρτο από την κεντρική Ευρώπη μέσω Αλβανίας, Μαυροβουνίου και Σλοβενίας. Όμοια, η ίδια τύχη περιμένει και την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό μέσω της παράκαμψης Φιλιππιάδας, με αστήρικτες δικαιολογίες» τονίζει η παράταξη.

«Για την παράκαμψη Ηγουμενίτσας και σύνδεση με το Τελωνείο Μαυροματίου ούτε λόγος» προσθέτει. Αναφορά κάνει και στα σιδηροδρομικά έργα. «Τέσσερα δις για σιδηροδρομικά έργα στην υπόλοιπη Ελλάδα, μόνο 17 εκατομμύρια για μελέτες στη γραμμή Καλαμπάκα-Γιάννενα-Ηγουμενίτσα (235 προς 1). Δηλαδή, για κάθε 235 εκ. που επενδύονται στις άλλες περιφέρειες στην Ήπειρο αναλογεί ένα εκατομμύριο! Μια ντροπιαστική αναλογία για τους Ηπειρώτες» επισημαίνει η παράταξη.

Ποιο είναι το σχόλιο της παράταξης; «Καλά να πάθουμε. Δεν διεκδικήσαμε περισσότερα και παίρνουμε ό,τι μας δίνουν».

Η ανακοίνωση καταλήγει με αναφορά στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι προκάτοχοί σας (σ.σ. η απεύθυνση στον κ. Μητσοτάκη), σε μνημονιακούς χρόνους, έφτιαξαν αεροδρόμιο, εργοστάσιο απορριμμάτων, ολοκλήρωσαν το μεγάλο έργο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, έφεραν την Ιόνια οδό μέχρι τα Γιάννενα και ξαναστήσαν όρθιο το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, εσείς πως θα συγκριθείτε μαζί τους με το εφεύρημα των τρίιχνων αυτοκινητόδρομων; Μήπως να το ξανασκεφτείτε, για όσο ακόμα έχετε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back