Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Καιρός να πούμε την άποψή μας»

Εικόνα του άρθρου «Καιρός να πούμε την άποψή μας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2018, 15:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Από το πρωί βρίσκεται στα Γιάννενα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την εκδήλωση για τον ένα χρόνο του Πολυτεχνείου Ιωαννίνων (η οποία είναι πολύ μαζική μέσα και… έξω) και με αιτία το νόμο για την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο κ. Γαβρόγλου στο χαιρετισμό του δεν επεκτάθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα του νόμου, τα οποία δεν λείπουν και προβάλλονται αρκούντως απαιτητικά από τους εμπλεκόμενους φορείς. Είπε όμως ότι έχει φτάσει ο καιρός «να πούμε την άποψή μας» και όχι απλώς να προβάλλονται αρνήσεις. Πάντως, φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της «ομογενοποίησης» και το επίπεδο συνεργασίας πανεπιστημίου-ΤΕΙ.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γιώργος Λυκοτραφίτης και η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις και τις ομιλίες. Ο κ. Λυκοτραφίτης στην ομιλία του χαιρέτισε μεν την ίδρυση της Πολυτεχνικής στα Γιάννενα, πρόσθεσε όμως ότι λείπει «η οικονομοτεχνική μελέτη σκοπιμότητας» για την ίδρυση του νέου τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Έξω από την αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές και φοιτήτριες με αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων που αντιτίθενται στο «νόμο Γαβρόγλου», με πανό και συνθήματα.

Το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι αλλαγές σε πανεπιστήμιο και ΤΕΙ «καμιά σχέση δεν έχουν με αναβάθμιση των σπουδών και των Ιδρυμάτων. Αποτελούν αναδιαρθρώσεις για την προσαρμογή του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης στις κατευθύνσεις της ΕΕ (Ενιαίος Χώρο Εκπαίδευσης), για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Για να ενισχυθεί η κερδοφορία τους, ειδικά των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής, στο πλαίσιο της ‘περιφερειακής ανάπτυξης’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back