Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«…και αν περάσει, θα τον καταργήσουμε»

Εικόνα του άρθρου «…και αν περάσει, θα τον καταργήσουμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2021, 17:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αντίθεση στο «αστυνομοσχέδιο» για τα πανεπιστήμια, εκφράστηκε για άλλη μια φορά, όχι την τελευταία, όπως φαίνεται.

Χτες, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συντάχθηκε, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και η πρυτανική αρχή, με όσους-ες διαφωνούν με το μέτρο της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» που προωθεί χωρίς ιδιαίτερες δημοκρατικές αναστολές, η κυβέρνηση.

Σήμερα, έγινε ακόμα ένα συλλαλητήριο το πρωί στις 12 στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, ενώ ένα δεύτερο ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα στις 17.30.

Εκεί, εκτός από τους φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παραβρέθηκαν και η ΑΔΕΔΥ, ο σύλλογος ΔΕΠ του ιδρύματος, ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων κ.α.

Η Μαρία Πουρνάρη, πρόεδρος του συλλόγου ΔΕΠ, ενημέρωσε ότι ο σύλλογος έχει συνεδριάσει για το θέμα, όπως έχει συμβεί και σε άλλα πανεπιστήμια.

«Ο σύλλογος καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι εδώ για να συμπαρασταθούμε στους φοιτητές, να διαμαρτυρηθούμε γιατί βάλλεται και συκοφαντείται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αυτή η κυβέρνηση παρανομεί, δεν εφαρμόζει το νόμο που έχει ψηφίσει η ίδια, δεν προσλαμβάνει καθηγητές στη θέση αυτών που συνταξιοδοτούνται. Θέτει καινούργιους φραγμούς στη μόρφωση» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας του πανεπιστημίου διασφαλίζεται με την ανεξαρτητοποίησή του από την αγορά». Κατέληξε τονίζοντας ότι ο νόμος θα ανατραπεί και ακόμα και αν περάσει, «θα τον καταργήσουμε στην πράξη».

Η Ντορέτα Ρίζου, πρόεδρος του συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία για να περάσει κατάπτυστα νομοσχέδια, όχι μόνο ενάντια στη νεολαία, αλλά και ενάντια σε όλο τον ελληνικό λαό» τόνισε μεταξύ άλλων και κατήγγειλε την απουσία γενικευμένων μέτρων ασφαλείας για την εξάπλωση της πανδημίας. «Το νομοσχέδιο αυτό θα διώξει χιλιάδες παιδιά από τη δημόσια εκπαίδευση» τόνισε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «χουντικής έμπνευσης», ειδικά για το «αστυνομικό» του κομμάτι.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας, είπε μεταξύ άλλων. «Στα αιτήματα της κοινωνίας για άμεση πρόσληψη γιατρών, καθηγητών, εργαζόμενων στα πανεπιστήμια κ.λπ. η κυβέρνηση απαντάει με την άμεση πρόσληψη, με αδιαφανείς διαδικασίες, 1.000 αστυνομικών (…) Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back