Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 11-02-2021, 13:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν «παραιτήθηκε» ποτέ από την αξιοποίηση του παλιού κτιρίου του, στη Δομπόλη. Το ξεκαθάρισε η πρυτανική αρχή ξανά σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας ότι διεκδικεί χώρο για δύο μουσεία του και συγκεκριμένα, μέρος των συλλογών του μουσείου Ιατρικής και του μουσείου Τυπογραφίας, καθώς επίσης και για συνεκμετάλλευση ενός πολυχώρου, που προτείνει να δημιουργηθεί στο κτίριο.

Την πρόταση έχει συντάξει το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ιδρύματος και όπως είπε ο αντιπρύτανης, Μηνάς Πασχόπουλος, θα έχει την έγκριση του πρυτανικού συμβουλίου και της συγκλήτου.

Διαβάστε επίσης: Πάμε πίσω και όχι μπροστά

«Πρόταση είναι να υπάρξει ένας χώρος όπου θα μεταφερθεί τμήμα των συλλογών του μουσείου Ιατρικής και του μουσείου Τυπογραφίας-και τα δύο μουσεία έχουν εκθέματα πανευρωπαϊκού επιπέδου» τόνισε και συμπλήρωσε ότι αυτή η πρόταση «θα βοηθήσει το πανεπιστήμιο στην εξωστρέφειά του και να έρθει πιο κοντά στην πόλη, αλλά επιπλέον, η ύπαρξη των δύο θεματικών μουσείων στην πόλη, με πιο εύκολη πρόσβαση από ό,τι στην πανεπιστημιούπολη, θα αναβαθμίσει και το μουσειακό γίγνεσθαι των Ιωαννίνων, που είναι πολύ σημαντικό».

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης τόνισε ότι η πρυτανεία έχει υπόψη της την ανακοίνωση που προέκυψε από τη συνάντηση δημάρχου-περιφερειάρχη και την απόφαση για μεταφορά εκεί του δημαρχείου.

«Θεωρούμε ότι ανήκει στο πανεπιστήμιο αυτό το κομμάτι και θα συνεργαστούμε για το σχεδιασμό αυτό» τόνισε ο πρύτανης. 

Το πανεπιστήμιο θα απευθύνει σχετική επιστολή την επόμενη εβδομάδα προς τον Δήμο Ιωαννιτών.

200 λέξεις απομένουν.
  • Ελένη
    Ελένη
    Πολύ χαίρομαι που μαθαίνω ότι πανεπιστήμιο διεκδικεί το οίκημα του παλαιού πανεπιστημίου! ( Το αυτονόητο δηλαδή !!) .
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa