Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 9-06-2021, 15:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από αρκετά χρόνια, η εκκρεμότητα με την επέκταση των εγκαταστάσεων της επεξεργασίας λυμάτων Ιωαννίνων κλείνει. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, για την υπόθεση του βιολογικού καθαρισμού γράφηκαν πολλά. Υπήρξαν πολλές προσφυγές ενώ συχνά αποτέλεσε το αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ της εκάστοτε δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Όπως αναμενόταν, σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου, κόστους 15 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ, μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα και του διευθύνοντα συμβούλου της αναδόχου εταιρίας «Μεσόγειος» Διονύση Γεωργόπουλου. Το έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, σε ενάμιση χρόνο δηλαδή

Η τελετή υπογραφής έγινε παρουσία του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ Στέφανου Μάντζιου, του γενικού διευθυντή Νικόλαου Σωτηριάδη, άλλων στελεχών της επιχείρησης και διευθυντικών στελεχών της αναδόχου εταιρείας.

 «Είναι μέρα χαράς. Ένα μεγάλο έργο που σχεδιάστηκε από το 2010, μετά από 11 χρόνια αγώνα, παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για μία παρέμβαση κρίσιμης περιβαλλοντικής σημασίας. Η πόλη έχει μεγαλώσει, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του βιολογικού είναι πεπαλαιωμένες και ορισμένες φορές τα προβλήματα αναπόφευκτα. Με τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση το λεκανοπέδιο παίρνει περιβαλλοντική ανάσα για τα επόμενα 30 χρόνια» ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Μπαρτζώκας.

Ο κ. Μπαρτζώκας ευχαρίστησε όλους τους αιρετούς και τα στελέχη της επιχείρησης που εργάστηκαν στη διάρκεια της δεκαετίας ώστε να υπάρξει το σημερινό αποτέλεσμα.

«Ήταν μία επίπονη διαδικασία όλα αυτά τα χρόνια με πολλά πισωγυρίσματα και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή του και πιστεύω ότι θα εκτελεστεί ένα έργο με τις καλύτερες προϋποθέσεις και στο συντομότερο χρόνο», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Ελισάφ.

Εκ μέρους της αναδόχου «Μεσόγειος ΑΕ», ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε ότι το έργο των Ιωαννίνων είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα που εκτελείται με τη μέθοδο των μεμβρανών «ό,τι πιο σύγχρονο δηλαδή τεχνολογικά με πολλά πλεονεκτήματα». Υπενθύμισε δε ότι το έργο αυτό αποτελεί «έργο-γέφυρα» από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και ότι πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Για την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Μπαρτζώκας έκανε και άλλη δήλωση. Πιο συγκεκριμένα, η παράταξή του «Γιάννενα Τώρα» έβγαλε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα «ημέρα γιορτής για τον Δήμο, τους κατοίκους και το περιβάλλον».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa