Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και μια στάση στο Δημαρχείο για το πάρκο πολιτισμού

Εικόνα του άρθρου Και μια στάση στο Δημαρχείο για το πάρκο πολιτισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2020, 15:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και τρεις ημέρες, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρίσκεται στην Ήπειρο και έχει διάφορες συναντήσεις. Βέβαια ποτέ δεν υπήρξε ενημέρωση για το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Μενδώνη, οπως ούτε για κάποια συνέντευξη Τύπου.

Μία από τις συναντήσεις που είχε λοιπόν η υπουργός, ήταν αυτή με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ ή καλύτερα με τη μισή σχεδόν δημοτική αρχή (όπως φαίνεται στη φωτογραφία). Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα του πάρκου πολιτισμού στο Κάστρο, για το οποίο το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε το πράσινο φως για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, όπως αναμενόταν.

Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, στην ερχόμενη συνεδρίασή του στις 15 Ιανουαρίου, πρόκειται να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ υπουργείου, Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης και ανάδειξης των οθωμανικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή της ακρόπολης του Ασλάν πασά (τζαμί, μεντρεσές, βιβλιοθήκη). 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ήδη την υποβολή για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» του έργου για τη διαμόρφωση της πλατείας Γλυκηδών και των οδών Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκηδών και Σουγδουρή, όπως και για την υπογειοποίηση δικτύων στην ίδια περιοχή.

Στη σύσκεψη με την υπουργό Πολιτισμού έγινε εκτενής συζήτηση για την προβολή και αξιοποίηση της μοναστικής πολιτείας στο Νησί όπως και για την αξιοποίηση του συνεδριακού κέντρου που έχει δημιουργηθεί από τη Μητρόπολη. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, στην όλη συζήτηση τέθηκαν κι άλλα ζητήματα: από το πάρκο Λιθαρίτσια και το ΔΗΠΕΘΕ μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Καστρίτσας.

Ο δήμαρχος κ. Ελισάφ δήλωσε ότι η συνεργασία με την κ. Μενδώνη ήταν «γόνιμη» και «θα έχει συνέχεια». Η κ. Μενδώνη, από την πλευρά της, δεν έκανε δηλώσεις, ενώ το υπουργείο δεν έχει εκδώσει προς το παρόν τουλάχιστον κάποια ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back