Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και μια… περίεργη ανθοφύτευση

Εικόνα του άρθρου Και μια… περίεργη ανθοφύτευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2021, 18:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mετά τη χτεσινή εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ο Δήμος Ιωαννιτών επέστρεψε σήμερα στην κεντρική πλατεία για να την καλλωπίσει με φυτά.

Ένας καλλωπισμός βέβαια που θα μπορούσε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό και όχι λόγω των γιορτών και ενόψει άφιξης επισκεπτών. «Σε συνδυασμό με τη λειτουργία του σιντριβανιού, προσπαθούμε να κάνουμε την πλατεία μας πιο όμορφη, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές ημέρες» ανέφερε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Τα κυκλάμινα και οι περίπου 60 δενδρώδεις τριανταφυλλιές που φυτεύτηκαν μέσα στο καταχείμωνο, «έδωσαν χρώμα» στην κεντρική πλατεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Προς το παρόν πάντως «χρώμα» δίνουν μόνο τα κυκλάμινα (κι όσο αυτά αντέξουν λόγω καιρικών συνθηκών). Το «χρώμα» των τριανταφυλλιών αναμένεται κατά την άνοιξη.

Οι τριανταφυλλιές φυτεύτηκαν σε παρτέρια που κάποτε ήταν σιντριβάνια. Είχαν μεταμορφωθεί σε παρτέρια κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, σε άλλη μια προσπάθεια καλλωπισμού της κεντρικής πλατείας.

Όλη αυτή η νέα προσπάθεια καλλωπισμού γίνεται σε μια περίοδο που αναμένεται η δημοπράτηση του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Η οικονομική επιτροπή είχε εγκρίνει τους όρους δημοπράτησης του έργου στις 30 Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής ο διαγωνισμός δεν έχει γίνει. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια καλλωπισμού της πλατείας πριν την οριστική της αναμόρφωση η οποία αναμένεται τους επόμενους μήνες» όπως είπε και ο δήμαρχος. Τους επόμενους μήνες δηλαδή οι τριανταφυλλιές αναμένεται να «μετακομίσουν».

Παρά τις όποιες καλές προθέσεις του Δήμου Ιωαννιτών να στείλει το μήνυμα «η πόλη μας μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς μέσα από μικρές παρεμβάσεις της καθημερινότητας», είναι πολύ αργά για τον καλλωπισμό της κεντρικής πλατείας, δεδομένου ότι το έργο της ανάπλασης βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Πέραν τούτου, μια επιχείρηση ευπρεπισμού δεν μπορεί να συνοδεύεται από την παραμονή εμφανών συνθημάτων στα παρτέρια όπως «Μπάτσοι σκουπίδια δολοφόνοι»… Τα λουλουδάκια δεν αρκούν.

Σημειωτέον ότι τις φωτογραφίες οι οποίες φιλοξενούνται στο κείμενο, τις απέστειλε ο ίδιος ο Δήμος Ιωαννιτών.



Η δράση της ανθοφύτευσης έγινε από τον Δήμο Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στη φωτογραφία, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης περιποιείται τα κυκλάμινα. Μαζί του μια ομάδα προσφύγων


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back