Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και μια απολογία… για τα προκάτ σχολεία

Εικόνα του άρθρου Και μια απολογία… για τα προκάτ σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2020, 17:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για την καθυστέρηση «ανέγερσης» των προκάτ σχολικών κτιρίων σε έκταση του παλιού «Χατζηκώστα» απολογήθηκε αυτή τη φορά ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Την ενημέρωση επί του θέματος ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Στέφανος Σίντος.

Μόλις πριν από 15 ημέρες, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών έδωσε την έγκρισή της για την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για τις λυόμενες σχολικές κατασκευές. Ο κ. Ελισάφ απολογήθηκε για την όλη καθυστέρηση με το γνωστό μοτίβο. Επέρριψε της ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Για το θέμα της μετεγκατάστασης των δύο σχολείων, οι προκάτοχοί μας δεν είχαν κάνει την παραμικρή ενέργεια» τόνισε. Τα δύο σχολεία που προορίζονται να στεγαστούν στις λυόμενες κατασκευές, είναι το 1ο νηπιαγωγείο και το ΣΑΠ (Σχολείο Αναπήρων Παιδιών). Ο κ. Ελισάφ άφησε δε να εννοηθεί ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έλυνε το πρόβλημα για να μην έρθει αντιμέτωπη με γονείς (με το σκεπτικό ότι λόγω της μετεγκατάστασης του 1ου νηπιαγωγείου, θα επέλθει και διαφορετική κατανομή του μαθητικού πληθυσμού).

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των όποιων ενεργειών έγιναν αυτόν τον χρόνο. «Επιλύσαμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν το δίκτυο της ΔΕΗ, την ύδρευση και την αποχέτευση. Δεν αντιμετωπίζουμε το θέμα με προχειρότητα καθώς πρόκειται για έργο που φτάνει τα 400.000 ευρώ. Κάναμε σε λίγους μήνες αυτό που κάποιοι δεν έκαναν επί πολλά χρόνια», είπε.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα που υπάρχει με το 28ο νηπιαγωγείο στα Σεισμόπληκτα. Λόγω των πολλών μαθητών, είχε αποφασιστεί να γίνει μια προκάτ αίθουσα δίπλα από το 24ο δημοτικό σχολείο. Ο κ. Ελισάφ είπε ότι εκκρεμεί η κατάθεση προσφορών από ενδιαφερόμενες εταιρίες.


* Φωτογραφία αρχείου (από το γκρέμισμα ερειπωμένων κτιρίων στην περιοχή του παλιού Χατζηκώστα το περασμένο φθινόπωρο)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back