Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και με τους επισκέπτες τι θα γίνει;

Εικόνα του άρθρου Και με τους επισκέπτες τι θα γίνει;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2018, 18:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η διεύθυνση Οδικών Υποδομών του ομώνυμου υπουργείου έχει ζητήσει να σταματήσουν οι δραστηριότητες στην κοίτη του Αράχθου, σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων απέναντι από τον άξονα του γεφυριού, στην περιοχή όπου γίνονται οι εργασίες στην Πλάκα και αυτή η εξέλιξη, προκαλεί επιπτώσεις στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Οι επιπτώσεις συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου με συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη  Νεολαίας, Άθλησης  Βασίλη Γοργόλη, του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, του αντιδημάρχου Τουρισμού Νίκου Γκόλα και της προϊστάμενης του τμήματος της Περιφέρειας Ηπείρου, Ιουλίας Μαρκούλα.

Το πρώτο θέμα που προκύπτει έχει να κάνει με το φορέα που θα αναλάβει μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν δραστηριότητα στο ποτάμι (ράφτινγκ κ.λπ.) και το δεύτερο, να μειωθούν οι επισκέπτες εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες υποδομές.

Ο κ. Γοργόλης τόνισε ότι πρέπει να συνεργαστεί ο ανάδοχος με τους τοπικούς φορείς και οι κ.κ. Γκόλας και Σεντελές επεσήμαναν ότι «πρέπει να βρεθεί η καταλληλότερη λύση  προκειμένου να μην επηρεαστούν οι διανυκτερεύσεις όσων  επισκέπτονται τον Άραχθο για rafting κ.α. στις ξενοδοχειακές μονάδες των Τζουμέρκων και της πόλης των Ιωαννίνων».

Η σύσκεψη κατέληξε σε προτάσεις που θα υποβληθούν στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, με τον οποίο ορίστηκε συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back