Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και κόμβος Δωδώνης-Δομπόλη...

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2020, 23:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην κατασκευή ενός κόμβου στη διασταύρωση των οδών Δωδώνης και Δομπόλη αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ενέκρινε στη χτεσινή του συνεδρίαση την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος.

Ο κόμβος στη διασταύρωση των οδών Δωδώνης και Δομπόλη (με τις 'ευχές' του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας;) παίρνει... τη θέση του νέου κόμβου Μακαρίου-Βογιάννου στο τεχνικό πρόγραμμα, ενός έργου που θα μελετηθεί αργότερα.

Γενικότερα, πολλοί κόμβοι φαίνεται να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε υποβάλλει τον Δεκέμβριο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» πρόταση για κατασκευή πέντε κυκλικών κόμβων στην πόλη (οι τρεις από αυτούς με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια): Στο Δικαστικό Μέγαρο (συμβολή οδών Δωδώνης, Πυρσινέλλα, Σπύρου), στη «Συνάντηση» (συμβολή οδών Γράμμου, Κωνσταντινουπόλεως και Καλπακίου), στην αρχή της Κουντουριώτου (συμβολή οδών Παπανδρέου, Κουντουριώτου, Ευαγγελίδη), επί της λεωφόρου Γράμμου στη συμβολή της με την οδό Ίωνα Δραγούμη και στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, στη συμβολή της εθνικής οδού με την περιφερειακή οδό. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί αν αυτή η πρόταση έχει εγκριθεί.

Και βέβαια, ένας άλλος, μεγάλος κυκλικός κόμβος ξεκίνησε ήδη να κατασκευάζεται στην πόλη, στο τέρμα της λεωφόρου Δωδώνης. Ένας κόμβος που αποτελεί κομμάτι του έργου της ανακατασκευής της οδού Νιάρχου.

Πέραν του νέου κόμβου Δωδώνης-Δομπόλη, το τροποποιημένο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και ένα μικρό έργο με προϋπολογισμό 13.000 ευρώ το οποίο αφορά την απομάκρυνση τσιμεντένιων φωτιστικών ιστών στις οδούς Βηλαρά και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Πρόκειται για ιστούς που βρίσκονται σε αχρηστία εδώ και χρόνια, μετά την τοποθέτηση νέου φωτισμού, και οι οποίοι όχι μόνο καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια αλλά συμβάλλουν και στην οπτική ρύπανση.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back