Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

…και καλή σχολική χρονιά

Εικόνα του άρθρου …και καλή σχολική χρονιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2019, 17:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μεγάλη κίνηση σήμερα, Τετάρτη πρωί σε όλη την πόλη των Ιωαννίνων, καθότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί πήγαν για πρώτη φορά για φέτος, στα σχολεία.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ παραβρέθηκε στον αγιασμό της Ακαδημίας, «θέλοντας να δηλώσει ξεκάθαρα την διάθεση στήριξης του Δήμου» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μάξιμος.

Μεταξύ άλλων, είπε στους μαθητές και τις μαθήτριες: «Η γνώση είναι δύναμη. Ξεκινήστε λοιπόν από τώρα να χτίζετε γερές βάσεις ώστε μεγαλώνοντας να έχετε την δύναμη να κατακτήσετε την κοινωνία της γνώσης (…)Ο δήμος θα βρίσκεται κοντά σας, όπως θα βρίσκεται κοντά στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε όλες τις ανάγκες και σε όλες τις δραστηριότητές της. Θέλουμε να είστε και σεις κοντά μας. Να μας βοηθήσετε για να φτιάξουμε μια ομορφότερη πόλη».

Παρόντες ήταν οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Αμυράς και Μαρία Κεφάλα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης, η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς.

Ο κ. Ελισάφ πήγε επίσης στη Ζωσιμαία, όπου είχε φοιτήσει και ο ίδιος. Ο διευθυντής της Ζωσιμαίας, δώρισε στο Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά, από ένα βιβλίο για την ιστορία του σχολείου.


Τέλος, επισκέφθηκε το Μουσικό σχολείο, όπου και πάλι τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μάξιμος. Εκεί, ήταν επίσης παρούσα η κα Κεφάλα, καθώς και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

  • Τις ευχές του έδωσε και ο Θωμάς Μπέγκας, επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης. «Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην παιδεία και τη γνώση», ενώ τους ζήτησε να δώσουν οι ίδιοι παραδείγματα σεβασμού του δημόσιου χώρου, συμβάλλοντας στην καλή εικόνα των σχολείων τους» τόνισε και αναφέρθηκε στο έργο του Δήμου και των σχολικών επιτροπών «όχι μόνο  για να διατηρούνται τα σχολικά κτίρια του Δήμου μας σε ένα καλό επίπεδο, αλλά και για την αναβάθμισή τους».
  •  O Νίκος Γκόντας ευχήθηκε και αυτός και τόνισε στην ανακοίνωσή του: «Μια νέα περίοδος απόκτησης γνώσεων ξεκινά σήμερα για τους μαθητές, οι οποίοι στηριζόμενοι από δασκάλους και γονείς θα αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα αποτελέσουν το δυνατό χαρτί για τον παραπέρα βηματισμό τους στη γνώση και τη μάθηση. 
  • O τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ (αναπληρώτρια η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη), αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η νέα χρονιά ξεκινά όμως με αρνητικούς οιωνούς στο χώρο της εκπαίδευσης, αν κρίνουμε από τις πρώτες ρυθμίσεις και τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, η οποία φανέρωσε πολύ γρήγορα τις αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ν.Δ., αλλά και από την σιωπή του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ για προσλήψεις στην εκπαίδευση». Συμπληρώνει δε:  «Εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα επιτρέψει, με τους αγώνες που θα αναπτύξει, να ακυρωθεί ή να υπονομευτεί κανένα από τα θετικά μέτρα που έχουν ληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση την προηγούμενη περίοδο».
  • Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» ευχήθηκαν καλή χρονιά, λέγοντας ότι «η γνώση είναι ένα ανεκτίμητο εφόδιο. Η κατάκτησή της είναι μια διαρκής και επίπονη προσπάθεια, μέσα και έξω από το σχολείο. Αν κοπιάσετε σήμερα, θα κατακτήσετε στόχους αύριο» και καλώντας τους μαθητές του λυκείου να… σπάσουν τα δεσμά της Ηπείρου, σπάζοντας πρώτα τα «δικά τους ψυχικά δεσμά. Τολμήστε. Θα κερδίσετε ακόμη κι αν προς στιγμήν φανεί ότι αποτυγχάνετε.


Στον Δήμο Ζίτσας

Ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος παραβρέθηκε στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας, στο δημοτικό Αγίου Ιωάννη, καθώς και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ελεούσας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε «καλή πρόοδο, να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, να αγαπάνε και να προσέχουν τους χώρους των σχολείων τους».

Επίσης, κάλεσε μαθητές-τριες Γυμνασίου και του Λυκείου να αναφέρουν κάθε πρόβλημα ή θέμα που παρουσιάζεται: «Η πόρτα του γραφείου μου είναι και θα παραμείνει πάντα ανοιχτή για να μου εκφράζετε τα θέματα που σας απασχολούν» τους είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Πλιάκος και τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.

Στον Δήμο Πωγωνίου

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης βρέθηκε στο σχολείο των Δολιανών, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «σήμερα ανοίγει μία νέα σελίδα στην σχολική σας ζωή. Τα εφόδια που θα λάβετε θα σας βοηθήσουν στην μετέπειτα εξέλιξή σας. Εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα λάβετε. 

Σε αυτήν σας την προσπάθεια, ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό σας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back