Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 10-08-2021, 20:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δημοπράτηση δύο ακόμη έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Τα δύο έργα αφορούν τη διαμόρφωση πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας στην περιοχή Τζαμί Καλούτσιανης και την αναβάθμιση οδικών και άλλων υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Περάματος, αντίστοιχα.

Διαμόρφωση πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας στην περιοχή Τζαμί Καλούτσιανης

Το έργο, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα γίνουν για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και του πεζοδρόμου Γ. Κοτζιούλα (ο μικρός πεζόδρομος που ενώνει την ΚΑ’ Φεβρουαρίου με την αρχή της οδού Σολωμού).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης στην πλατεία στο Τζαμί, θα φυτευτούν τα διαμορφωμένα παρτέρια και θα τοποθετηθούν παγκάκια μεταξύ των οποίων και ένα ηλιακό.

«Θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Καλούτσιανης, μία ιστορική συνοικία της πόλης, που όμως σήμερα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Το συγκεκριμένο έργο είναι η αρχή και αποτυπώνει την βούλησή μας να προχωρήσουμε σε συνολικότερες και ευρύτερες παρεμβάσεις αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.

Αναβάθμιση οδικών και λοιπών υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Περάματος

Το έργο έχει προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.

Περιλαμβάνει εργασίες που θα γίνουν στις Κοινότητες Περιβλέπτου, Κρανούλας, Κρύας, Αμφιθέας, Λιγκιάδων, Μάζιας και Κρυόβρυσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου.

200 λέξεις απομένουν.
  • Τζαναρντι
    Τζαναρντι
    Η πλατεία και το Τζαμί είναι παρατημένα. Ο πεζόδρομος πάνω από την πλατεία έχει χαλάσει, γίνεται και συχνή διέλευση αυτοκινήτων. Το πεζοδρόμιο της Κουγκιου είναι κατεστραμμενο. Η Αιακιδων έχει στενά πεζοδρόμια. Η πλατειουλα στην Γκοτζιουλα είναι διαλυμένη. Το ηλιακό παγκάκι θα μας σώσει..
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa