Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και η παράταξη Γκόντα για τη ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Και η παράταξη Γκόντα για τη ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2019, 17:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά την παράταξη Γιάννενα Νέα Εποχή και η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία ζητάει από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ να μην προχωρήσει σε αποφάσεις και καταγγέλλει ότι στην τελευταία συνεδρίαση, για να εξασφαλιστεί πλειοψηφία, «επιστρατεύτηκαν οι αναπληρωματικοί».

Η παράταξη του κ. Γκόντα αναφέρει ότι «ότι πολλά τακτικά μέλη της διοίκησης αρνήθηκαν να συμβάλλουν σε πράξεις που βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας και γι αυτό το λόγο απείχαν από τις συνεδριάσεις που σαν στόχο έχουν το πρόχειρο κλείσιμο εκκρεμοτήτων του παρελθόντος».  

Η δημοτική αρχή έχει απαντήσει πάντως ήδη, ότι δεν συντρέχει περίπτωση παρανομίας. Αυτό που σίγουρα συντρέχει, είναι οι «πολιτικού βεληνεκούς» αποφάσεις της ΔΕΥΑΙ, που ενδεχομένως να δεσμεύσουν την επόμενη δημοτική αρχή. Το παιχνίδι που παίζεται γύρω από τη ΔΕΥΑΙ, με τα επιχειρηματικά συμφέροντα να είναι υπαρκτά, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια αντιπαράθεση.

Η παράταξη του κ. Γκόντα αναφέρει ότι δεν έγινε δεκτό αίτημα του συμβούλου Στέφανου Μάντζιου για αναβολή της συνεδρίασης της 8ης Ιουλίου, επειδή είχε υπηρεσιακά καθήκοντα στις εκλογές της προηγούμενης μέρας.

«Εύκολα διαπιστώνει κανείς την βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζονται ουσιαστικά θέματα της επιχείρησης για τα οποία τίθενται και θέματα νομιμότητας των αποφάσεων αυτών» επιμένει η παράταξη και αναφέρει ακόμα ότι «εκτός των τυπικών θεμάτων τα οποία πράγματι θα πρέπει να προχωρήσουν υπάρχουν και θέματα τα οποία αφορούν την επόμενη Δημοτική Περίοδο και ως προς αυτό απαιτείται κάποιος στοιχειώδης σεβασμός και ως προς το επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ αλλά και προς την επόμενη δημοτική αρχή».

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία βέβαια κατετάγη τέταρτη στις εκλογές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η νέα δημοτική αρχή, θα είναι συνεργατική...



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back