Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 23-04-2019, 10:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» ανταπάντησε στη δημοτική αρχή, παρατείνοντας το κλίμα έντασης που ξεκίνησε από χτες, για το θέμα της «έξυπνης πόλης».

Η παράταξη του κ. Ελισάφ αναφέρει ότι δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές της παράταξης «Ενότητα Πολιτών», αλλά… το κάνει, καθώς όπως τονίζει, «είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στην τελευταία επίθεση που δέχθηκε».

Η Ενότητα Πολιτών έδωσε προσωπικό ύφος στην αντιπαράθεση, εγκαλώντας πρακτικά τον κ. Ελισάφ για την περίοδο που, ως μέλος της, είχε την ευθύνη του Πνευματικού Κέντρου.

Η παράταξη Ελισάφ χαρακτηρίζει «γελοία» τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής, όπως τα «περί ακριβού πολιτισμού» κατά την θητεία του κ. Ελισάφ στο Πνευματικό Κέντρο, αλλά για την προβολή της υποψηφιότητάς του στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, και περί ανακάλυψης του Δήμου για πρώτη φορά.

Μάλιστα, η παράταξη ανατρέχει σε προ δεκαετίας εκλογικές μάχες, λέγοντας ότι «ο Μωυσής Ελισάφ μετείχε στα δημοτικά πράγματα όταν άλλοι είχαν επιλέξει τον δρόμο της φυγής». Πρόκειται για μια ευθεία βολή προς το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και την άρνησή του να είναι υποψήφιος σε παλιότερες δημοτικές εκλογές, όταν ουσιαστικά ο χώρος του ΠΑΣΟΚ είχε αρνηθεί να τον στηρίξει καθολικά.

Η παράταξη στην ανακοίνωσή της πλέκει το εγκώμιο του επικεφαλής της, αναφέροντας ότι είναι «καταξιωμένος στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, με αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά» και γι αυτό εξηγεί ότι «η υποψηφιότητά του στην αυτοδιοίκηση προκαλεί εύλογα το ενδιαφέρον των πανελλαδικών μέσων ενημέρωσης». Αρνείται έτσι την κατηγορία να έχει καταβάλλει κάποιο ποσό για την προβολή σε αθηναϊκά τηλεοπτικά μέσα.

Ακόμα, καλεί τη δημοτική αρχή να δει «τον προϋπολογισμό του Πνευματικού Κέντρου και την επιχορήγηση που λάμβανε από τον Δήμο. Επιπρόσθετα οι ίδιοι τότε είχαν άλλη αντίληψη για τα πολιτιστικά δρώμενα».

Τέλος, κλείνει την ανακοίνωση που κινείται και αυτή σε πλαίσιο εκνευρισμού, όπως της Ενότητας Πολιτών, συστήνοντας… ψυχραιμία: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή βρίσκεται σε πανικό και ο πανικός δεν υπήρξε ποτέ καλός σύμβουλος. Ας σταματήσει τον πολιτικό της κατήφορο. Ας συγκρατήσει τον εκνευρισμό της, ας περιορίσει την αλαζονεία της».ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα