Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη θέση της προέδρου η Μ. Τσολάκη

Εικόνα του άρθρου Στη θέση της προέδρου η Μ. Τσολάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2019, 11:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη νέα διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου όρισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως αναμενόταν, πρόεδρος αναλαμβάνει η Μαρία Τσολάκη, δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, η οποία έχει διατελέσει και περιφερειακή σύμβουλος στο πλευρό του Αλέκου Καχριμάνη. Στη θέση της αντιπροέδρου α’, άλλη μια γυναίκα, η Ελένη Σιάση, δραστήριο μέλος της τοπικής ΝΟΔΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές με τον κ. Καχριμάνη.

Αναπληρωτής της κ. Τσολάκη ορίστηκε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Χριστόφορος Μπέλλος ενώ αναπληρώτρια της κ. Σιάση η μαθηματικός Αναστασία Βαγγελή. Αντιπρόεδρος β’ ο Κωνσταντίνος Γκίκας, που ασχολείται με γεωργικές επιχειρήσεις, με αναπληρώτρια την κοινωνική λειτουργό Δέσποινα Καμπούρη.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι: ο σύμβουλος ψυχικής υγείας Γρηγόρης Μιχάλης με αναπληρώτρια τη φιλόλογο Γιαννούλα Γεωργούλη, η παιδίατρος Μαργαρίτα Παπασάββα με αναπληρώτρια τη φιλόλογο Ελένη Σταμάτη, η Μαρία Σκανδάλη ως εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με αναπληρωτή τον Σταύρο Κλεισούρη, η Ευδοκία Παππά ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου, με αναπληρωτή τον Ηλία Γεωργίου.

Η θητεία της νέας διοίκησης είναι τριετής. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει τελετή παράδοσης-παραλαβής. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου με πρόεδρο την Κατερίνα Μιτοπούλου κατάφερε να διαχειριστεί δύσκολα θέματα, όπως το προσφυγικό (με τη δομή στην Κόνιτσα να έχει αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση), αλλά κυρίως να ανοιχτεί στην κοινωνία και να αποτινάξει τον ιδρυματικό του χαρακτήρα. Το μεγαλύτερο στοίχημα για τη νέα διοίκηση είναι η κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν, με προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back