Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και ένα σχέδιο ηλεκτροκίνησης…

Εικόνα του άρθρου Και ένα σχέδιο ηλεκτροκίνησης…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2020, 17:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάνω από 250 Δήμους χρηματοδοτεί το «Πράσινο Ταμείο» για την εκπόνηση σχεδίων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Στην Ήπειρο, το πράσινο φως έχουν πάρει ήδη οι Δήμοι Ιωαννιτών, Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Ζίτσας, Πάργας και Σουλίου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά στη δημοπράτηση της σχετικής μελέτης με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ (με ΦΠΑ), με την οικονομική επιτροπή να εγκρίνει τα τεύχη τεχνικών δεδομένων και των όρων δημοπράτησης.

Τα σχέδια φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων αποτελούν μια υποχρέωση των μεγάλων και των μεσαίων Δήμων, η οποία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Το κάθε σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης των οχημάτων όπως και τουριστικών λεωφορείων, δημοτικών και αστικών λεωφορείων.

Η εκπόνηση του σχεδίου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως αναφέρει ο Δήμος Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back