Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και data room για τον οδοφωτισμό

Εικόνα του άρθρου Και data room για τον οδοφωτισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2020, 17:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μία μέρα, ή καλύτερα ένα πρωινό, έχουν στη διάθεσή τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να δουν τα στοιχεία της μελέτης που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών.  

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία «είναι ο νόμιμος κάτοχος του συνόλου των μελετών και παραμέτρων του έργου», θα λειτουργεί από αύριο data room σε ειδικό χώρο (σ.σ. έχουν προηγηθεί δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη περί "πνευματικής ιδιοκτησίας" της μελέτης). Εκεί εκπρόσωποι από κάθε παράταξη θα μπορούν να δουν το σύνολο των φακέλων και να κάνουν σχετικά ερωτήματα στους αρμόδιους υπαλλήλους. Κι όλα αυτά επί της ουσίας για ένα πρωινό, καθώς η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων με θέμα την έγκριση της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας έχει προσδιοριστεί να γίνει την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 10 το πρωί. Μια συνεδρίαση που θα γίνει διά περιφοράς.

Σε επιστολή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προς τις παρατάξεις, σημειώνεται ότι η κάθε παράταξη έχει δυνατότητα να ορίσει δύο εκπροσώπους της, οι οποίοι θα λάβουν και σχετική διαπίστευση...

Η δημοτική αρχή, στην ανακοίνωσή της, υπεραμύνεται του τρόπου υλοποίησης έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού μέσω του μηχανισμού ELENA της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. «Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την Περιφέρεια Ηπείρου εγγυάται την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε ταχύτατους χρόνους καθώς ήδη έχουν ωριμάσει παρόμοια έργα τόσο στην Περιφέρεια όσο και σε άλλους δήμους της Ηπείρου. Η διαδικασία αυτή δεν επιφέρει κανένα κόστος για το Δήμο Ιωαννιτών. Δίνει την δυνατότητα άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων. Εγγυάται την κατασκευή ενός μεγάλου ενεργειακού έργου με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς και την συντήρησή του για τα επόμενα δώδεκα χρόνια, χωρίς επίσης κανένα κόστος για το δημότη» τονίζει.

Επιπλέον η δημοτική αρχή έρχεται να υποβαθμίσει τους έντονους προβληματισμούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και να τους αποδώσει «σε διαφορετικούς λόγους για την καθεμία» και επί της ουσίας σε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. «Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εγείρουν αντιδράσεις, η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. «Ζήτησαν περισσότερα στοιχεία. Τους δόθηκαν. Ζητήθηκε χρόνος να τα μελετήσουν. Τους δόθηκε. Τώρα άλλοι δεν τα θεωρούν επαρκή και άλλοι προτείνουν μία εντελώς διαφορετική διαδικασία» αναφέρει.

Τα περί «διαφορετικής διαδικασίας» αφορούν την παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη. «Η πρόταση για μία άλλη διαδικασία, στην παρούσα φάση, δεν είναι τίποτα άλλο από πρόφαση για νέα καθυστέρηση που μπορεί να οδηγήσει στη ματαίωση του έργου» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back