Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και βότανα και εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Εικόνα του άρθρου Και βότανα και εκπαιδευτικό πρόγραμμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2017, 00:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας και εκπαίδευσης για τα παιδιά της Πίνδου θα υλοποιηθεί από την εταιρία φυσικών καλλυντικών Apivita, τη New Wrinkle, μια μη κερδοσκοπική εταιρία που εστιάζει στην κοινωνική καινοτομία, και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Άγονη Γραμμή Γόνιμη».

Κι όλα αυτά μέσω της νέας σειράς προϊόντων περιποίησης σώματος της Apivita, την Pindos Wild Herbs με βασικά συστατικά τα βότανα της Πίνδου. Το σύνολο των κερδών από την πώληση των προϊόντων της σειράς θα χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικά προγράμματα «οικολογικού αλφαβητισμού» σε σχολεία της περιοχής.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών, τα παιδιά και οι νέοι των χωριών των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών θα μάθουν πώς μπορούν να συνδέσουν τη φύση, τη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής τους και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά με υγιή, αειφόρο και καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα διδαχθούν τον τρόπο να προστατεύσουν και παράλληλα να αναγνωρίσουν και να αξιοποιήσουν τα οφέλη που κρύβει ο φυσικός πλούτος του τόπου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε ειδικά για το εγχείρημα αυτό από την «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και τη «New Wrinkle», ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που θα το εφαρμόσουν στα σχολεία, θα εκπαιδευτούν στο Ινστιτούτο Embercombe της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο εξειδικεύεται σε προγράμματα οικολογικού αλφαβητισμού (https://embercombe.org ).

 Σημαντικοί συμμέτοχοι σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί «Δεσμός», «Οργάνωση ΓΗ» και το Φεστιβάλ της Βωβούσας.

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος και η παρουσίαση των προϊόντων της σειράς της Apivita, με σύνθημα «Τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό» έγινε την Τετάρτη 21 Ιουνίου στη Βίλα Καζούλη στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back