Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

…και απεργία στην Υγεία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2020, 10:40

Με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ καλεί σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 16 Ιουνίου.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες καταγγελίες, στην ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία τονίζει η πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις «ευθύνεται για το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα ένα ολόκληρο ΕΣΥ μετατράπηκε σε κορονοΕΣΥ, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της επιδημίας χωρίς να μπορεί να συνδυάσει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορονοϊό με την περίθαλψη ασθενών με άλλες παθήσεις».

Οι υγειονομικοί επισείουν τον κίνδυνο για το «νέο ΕΣΥ» και αναφέρουν ότι «είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας,της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος που πρέπει να μειωθεί», «δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων».

Προσθέτουν ακόμα ότι οι 400 γιατροί και οι 2.700 νοσηλευτές, οι επικουρικοί που προσλήφθηκαν επί καραντίνας, δεν είναι περιττοί. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας και εξακολουθεί τις αναγκαστικές μετακινήσεις αντί να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις».

Ζητούν να μην απολυθούν επικουρικοί και συμβασιούχοι, να γίνουν επιπλέον προσλήψεις πλήρους απασχόλησης, να ενταχθούν στα βαρέα-ανθυγιεινά κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back