Και άλλα καλέσματα στην απεργία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2021, 16:34

Δύο ακόμα σωματεία των Ιωαννίνων, το Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών και των Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Υγεία, καλούν στην απεργία και τη συγκέντρωση της Πέμπτης, 10 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

«Το νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση γυρίζει τους εργαζόμενους 150 χρόνια πίσω, αφού καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί το 10ωρο με απλήρωτες υπερωρίες και με πρόσχημα τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τα ελαστικά ωράρια ακυρώνει κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού κάνοντας τις ζωές μας λάστιχο στα χέρια της εργοδοσίας. Παράλληλα η κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να χτυπήσει τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία» αναφέρει το σωματείο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών.

Το δε σωματείο εργαζόμενων στην Ιδιωτική Υγεία αναφέρει:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με σωματεία από όλους τους κλάδους. Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Αύξηση ωρομίσθιου και κατώτατου μισθού. Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού εναλλάξ τσάκισαν και τσακίζουν τα δικαιώματα μας. Μείωση του εργάσιμου χρόνου εργασίας 7ωρο-5ημερο-35ωρο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back