Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καφέ-μπαρ: Λένε «όχι» στον παραλίμνιο ως έχει

Εικόνα του άρθρου Καφέ-μπαρ: Λένε «όχι» στον παραλίμνιο ως έχει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2020, 19:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην παραλίμνια περιοχή, με απόφαση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, από τις 23 Μαΐου, βρίσκει… απέναντι τους επιχειρηματίες των καφέ-μπαρ που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Μάτσικα, της οδού Ευαγγελίδη, της πλατείας Μαβίλη, της οδού Κ Καραμανλή, της Κυρά-Φροσύνης και της Σκάλας.  

Το Σωματείο Καφέ Μπαρ-Κέντρων Διασκέδασης & Συναφών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων «Η Παμβώτις», με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη διαμαρτυρία της για το κλειστό παραλίμνιο μέτωπο μέχρι τέλη Ιουνίου, από τις 19:00 έως τις 23:00.

Καταρχάς, σημειώνει ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια κυκλοφοριακή μελέτη και σχετική κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς να έχει ζητηθεί η κατάθεση απόψεων από τους επιχειρηματίες «λόγω και της σημαντικής συνεισφοράς μας στο ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών με την καταβολή των δημοτικών τελών και των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων».

Το σωματείο καταγράφει την πραγματικότητα που βιώνουν τα μέλη του, μετά από την περίοδο του δίμηνου κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης λόγω καραντίνας. Όπως προσθέτει, πέραν των συνεπειών της καραντίνας, «οι συνάδελφοι έχουν να αντιμετωπίσουν και το βαρύ πλήγμα από τη μη προσέλευση πελατών, εξαιτίας του επιβληθέντος μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας, αφού έως 21:30 μ.μ. τα καταστήματά τους έχουν αδειάσει».

Με την ανακοίνωσή του, το σωματείο καταγράφει την αντίθεσή του στη χρονική επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων στον παραλίμνιο. «Θα αφανιστούμε οικονομικά και δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα τεράστια έξοδα που πληρώνουμε στον Δήμο για τη χρήση των κοινοχρήστων χώρων, αλλά και στα έξοδα λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, γιατί θα είμαστε αναγκασμένοι να κλείνουμε τα καταστήματά μας πολύ νωρίτερα και, δυστυχώς, θα χαθούν και θέσεις εργασίας» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back