Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καθυστερεί η πληρωμή σχολικών καθαριστριών

Εικόνα του άρθρου Καθυστερεί η πληρωμή σχολικών καθαριστριών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2021, 11:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων, αλλά και το σωματείο καθαριστριών ως «εργοδοτικό», γιατί όπως αναφέρει, οι σχολικές καθαρίστριες είναι απλήρωτες.

«Ενώ στους υπολοίπους Δήμους της Ηπείρου (Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα κ.λπ) οι δημοτικές αρχές έδειξαν την ελάχιστη ευαισθησία και κάλυψαν την μισθοδοσία από άλλους πόρους μέχρι να έρθουν τα κονδύλια απ’ το ΥΠΕΣ, στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων ο αντιδήμαρχος οικονομικών αποφάσισε να αφήσει απλήρωτες τις καθαρίστριες για ένα δεκαπενθήμερο (θα πληρωθούν το μισθό του Ιανουαρίου στις 10 Μάρτη) και να ρίξει το φταίξιμο στην καθυστέρηση να ‘στείλουμε τη δισκέτα’» .

  Το σωματείο καταγγέλλει επίσης την πρόεδρο του σωματείου, αναφέροντας ότι «δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του κλάδου, αφού ο κλάδος δουλεύει 32 ώρες ακριβώς επειδή είναι μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ» και ότι «όχι μόνο δεν φρόντισε να οργανώσει διαμαρτυρία για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών, αλλά φρόντισε σε ρόλο κλητήρα της διοίκησης να μεταφέρει το μήνυμα στις εργαζόμενες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back