Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κάθε εμπόδιο για καλό»

Εικόνα του άρθρου «Κάθε εμπόδιο για καλό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2016, 17:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά στον Βύρωνα Πολύδωρα που προτάθηκε για πρόεδρος του ΕΣΡ, ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΑ, ότι «είναι σωστή η άποψη: πρώτα οι θεσμοί και μετά τα πρόσωπα» και παρέπεμψε σε παλιότερες συναινέσεις για τη συγκρότηση του συμβουλίου, στο πρόσωπο του Ροδόλφου Μορώνη. 

«Η κυβέρνηση, η πολιτεία έπρεπε να προσπαθήσει να ρυθμίσει το τοπίο μετά από 27 χρόνια. Έτσι για μια και μόνο φορά δόθηκε η δυνατότητα να γίνει ο διαγωνισμός από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Πρέπει να δούμε ποιος ευθύνεται για τη μη λειτουργία του θεσμού.  Όπως είπα και χτες όποιος προσδοκά να πετύχει πολιτικές νίκες από αποφάσεις του ΣτΕ κάνει λάθος» τόνισε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε: «Το μόνο που δεν φοβόμαστε είναι να συγκρουστούμε με την διαπλοκή. Υπάρχουν αναλυτές που λένε πως ο νόμος  είναι αντισυνταγματικός, αλλά υπάρχουν και συνταγματολόγοι και το ίδιο το ΣτΕ, που έχουν εκφράσει την άποψη πως είναι αντισυνταγματική η μη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου». 

Κατέληξε λέγοντας ότι «όλοι συναινούν πως σε αυτό το τοπίο, πρέπει να μπει τάξη και να δοθούν νόμιμες άδειες. Και από την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, έχουν έρθει στο φως απίστευτες λεπτομέρειες για το ποιοι είναι αυτοί που κατέχουν το δημόσιο αυτό αγαθό. Μπορούμε, (και εδώ απαιτείται πολιτική συνεννόηση) να πάμε σε ένα πολύ καλύτερο τοπίο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back