Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 23-05-2019, 22:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε γιορτινό ύφος μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα.

«Είμαστε η πιο δυνατή ομάδα» τόνισε, «γι αυτό, γιορτάζουμε τις εκλογές. Γι’ αυτό, δεν έχουμε αντιπάλους, παρά μόνο φίλους», πρόσθεσε. Ο κ. Μπέγκας απέφυγε γενικά τις επιθετικές αναφορές προς αντιπάλους και πρόσθεσε ότι την Κυριακή, «ψηφίζουμε για ένα δημαρχείο ανοιχτό, για ένα δήμαρχο φιλικό, για ένα μέλλον χωρίς αυταρχισμούς και παντογνώστες».

Είπε ωστόσο ότι «θέλω να ξεκαθαρίσετε κάτι, που το έκαναν σημαία τους οι άλλες παρατάξεις, είτε από άγνοια, είτε για λόγους μικροπολιτικής. ‘Βάφτισαν’ το έργο μας που εξελίσσετε παντού, προεκλογικό. Τα έργα στο Δήμο, ξεκίνησαν και έγιναν με χρήματα των δημοτών, αλλά και με δύο χρόνια καθυστέρηση, λόγω κρατικής γραφειοκρατίας και προβλημάτων που ήταν έξω από μας. Τα έργα δεν γίνονται σε ένα βράδυ. Πρέπει να αποφασιστούν, να μελετηθούν, να χρηματοδοτηθούν, να δημοπρατηθούν και να κατασκευαστούν».

Έκανε συνεχείς αναφορές στη λίμνη και τα έργα που προγραμματίζονται, προς το Πέραμα αλλά και για το Νησί και την τουριστική του ανάπτυξη. «Γιορτάζουμε το μέλλον, γιατί μέχρι το 2023, θα έχουμε αξιοποιήσει 150 εκατομμύρια από το νέο ΕΣΠΑ, για να κάνουμε πράξη τα Νέα Γιάννενα» ήταν μια από τις ατάκες του για το «διακύβευμα» των εκλογών της Κυριακής, ενώ αναφέρθηκε σε διάφορες δραστηριότητες του Δήμου με τον ίδιο τρόπο.

Έριξε «τροχιοδεικτικές» συνεργασιών, λέγοντας ότι «το 2014 γκρεμίσαμε τα τείχη και κάναμε πράξη ένα νέο πολιτικό πολιτισμό στο δημοτικό συμβούλιο, δώσαμε χέρια και γίναμε συνεργάτες με τη μειοψηφία, ανοίξαμε τα διοικητικά συμβούλια και βάλαμε μέλη από όλες τις παρατάξεις, χωρίς να μας υποχρεώνει ο νόμος».

Ζήτησε «καθαρή εντολή» πάντως, «πρωτιάς και συνεργασίας», ήτοι ένα ικανό ποσοστό που θα δώσει το «πάνω χέρι» στην παράταξη. Υπενθύμισε ότι ψηφίσουν οι πολίτες που είναι 17 χρονών φέτος και ζήτησε «από την κάλπη της Κυριακής, να μη λείψει κανείς».

Αναφέρθηκε στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για το νέο κλειστό στο Βοτανικό και υποσχέθηκε αλλαγές στο Μπιζάνι, την Ανατολή και την Παμβώτιδα. Ανέτρεξε σε αποφάσεις όπως μειώσεις δημοτικών τελών, παρεμβάσεις στις γειτονιές, οικονομική πολιτική και είπε: «Γιορτάζουμε γιατί  σώσαμε τη ΔΕΥΑΙ. Κι όπου να’ ναι θα φθηνύνει και το νερό».

Σε άλλο σημείο του λόγου του τόνισε πως «δεν είμαστε πια η τουριστική παραμεθόριος της χώρας.

Είμαστε, ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Είμαστε ο πρώτος Δήμος στη Χώρα, σε διαφάνεια, σε έργο και στην οικονομική διαχείριση».

Αυτοχαρακτηρίστηκε «αγύριστο κεφάλι» σε θέματα δημόσιου συμφέροντος, «όσο ανοιχτός και αν είμαι στην κριτική» και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό με εμπιστευτήκατε και γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή, θα μου δώσετε ξανά, την ευκαιρία να είμαι ο δήμαρχός σας».

Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν βάζοντας όλους τους σταυρούς που έχουν δικαίωμα, λέγοντας όμως ότι το δικό του ψηφοδέλτιο θα πέσει ασταύρωτο στην κάλπη. «Γιατί δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν σας και καμιά σας», όπως είπε, απευθυνόμενους στους υποψήφιους και υποψήφιες, που ανέβασε και χαιρέτισε ξεχωριστά, στην εξέδρα.
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ντοτη3