Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Καθαρά» τα λύματα από κορονοϊό

Εικόνα του άρθρου «Καθαρά» τα λύματα από κορονοϊό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2020, 19:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καθαρά από κορονοϊό είναι και τα νέα δείγματα ακαθάρτων υδάτων σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ.

Η ΔΕΥΑΙ είχε ξεκινήσει τη σχετική συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας όπως και με το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της επιδημίας, με σκοπό τον έλεγχο της πιθανής διασποράς του Sars-CoV-2 στα λύματα των Ιωαννίνων.

Όπως ανακοίνωσε, τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις τόσο της δεύτερης όσο και της τρίτης σειράς δειγματοληψιών απέβησαν αρνητικές, όπως είχε συμβεί και με την πρώτη σειρά, στις αρχές Ιουνίου. «Οι αναλύσεις θα συνεχιστούν επί δίμηνο ακόμη» τονίζεται.

Τα δείγματα λαμβάνονται τακτικά σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης που περιλαμβάνουν το σύνολο του αστικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένων και των νοσοκομείων, των γηροκομείων, των προσφυγικών δομών, της βιομηχανικής περιοχής, και της εισόδου των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

«Σύμφωνα με την τρέχουσα επιστημονική γνώση, η μετάδοση του ιού δεν γίνεται μέσω των λυμάτων αλλά μέσω επαφής με άτομα που μεταδίδουν τον ιό και μέσω επιφανειών με τις οποίες έχουν έρθει σε άμεση επαφή άτομα που μεταδίδουν τον ιό» διευκρινίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back