Στην πρώτη του δήλωση ως εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κώστας Τασούλας αποδέχθηκε την τιμή και την απόφαση του κοινοβουλίου και προσπάθησε να ανακτήσει ένα κομμάτι συναίνεσης, που η ΝΔ απώλεσε με την υποψηφιότητά του.
Ο κ. Τασούλας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα καλείται να ενισχύσει το γόητρό της προς τα έξω. Ασχέτως επιμέρους διαφωνιών το αόρατο νήμα που μας ενώνει δεν πρέπει να σπάσει. Είναι το αόρατο νήμα που μας ενώνει όταν κινητοποιούμαστε για έναν κοινό στόχο ή για να αποτρέψουμε ένα κοινό κακό».
Διαβάστε ακόμα:
"Ο Κώστας είναι κάτι το ιδιαίτερο"
Ο ένατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο κατάλογος των συγχαρητηρίων στον Κ. Τασούλα
"ΠτΔ με ψήφους ΝΔ και 'Σπαρτιατών'"
Επίσης, τονίζει ότι «η αρμονική λειτουργία και συνέργεια των θεσμών, το ήπιο πολιτικό κλίμα και η διαφύλαξη της ενότητας είναι υποβοηθητικό πλαίσιο για την πραγματοποίηση των πολιτικών στόχων. Ο ΠτΔ ως ρυθμιστής του πολιτεύματος καλείται να εμπεδώσει αυτό το πλαίσιο έξω και μακριά από κάθε κομματικό ανταγωνισμό και αναδεικνύοντας πότε-πότε την ανάγκη διαφύλαξης του αόρατου νήματος που στα πολύ μεγάλά και σπουδαία δεν παύει να μας ενώνει».
Καταλήγει τονίζοντας ότι «με τη βοήθεια του Θεού, τη συμπαράσταση των παραγόντων του πολιτεύματος και του λαού βεβαιωθείτε ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για τους στόχους αυτούς».