Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιωάννινα_2023: Τι κάνει για την επιχειρηματικότητα ο Δήμος;

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα_2023: Τι κάνει για την επιχειρηματικότητα ο Δήμος;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2020, 19:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη «δεύτερη δέσμη μέτρων» για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας που δεν έχει έρθει ακόμη και για την οποία η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ είχε δεσμευτεί, περιμένει η πόλη, όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη.

Η κ. Καλογιάννη υπενθυμίζει παράλληλα ότι στις 7 Απριλίου κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους για την επανάκαμψη της επιχειρηματικότητας ενώ είχαν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Τότε, η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι υπάρξει και μια «2η δέσμη μέτρων», πέραν των όσων προβλέπονται στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μετά από σύνθεση όλων των κατατεθειμένων σχετικών προτάσεων.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η παράταξη, δύο μήνες μετά, κι αφού έχουν γίνει 8 συνεδριάσεις οικονομικής επιτροπής και 3 συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου –όλες διά περιφοράς- «η δημοτική αρχή δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα».

«Σήμερα, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση καθώς η Δημοτική Αρχή, για μια ακόμη φορά, αντιμετωπίζει τα θέματα σπασμωδικά, επιπόλαια και πρόχειρα. Προφανώς, δεν έχει σχεδιάσει κάτι, γι’ αυτό δεν έχει καταθέσει -μέχρι σήμερα- καμία απολύτως πρόταση» τονίζουν τα «Ιωάννινα_2023».

Η παράταξη, αφού περιγράφει την αγωνία των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης, υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή «τους έχει δημιουργήσει σύγχυση». Οι επαγγελματίες «δεν γνωρίζουν, ακόμη και σήμερα, 3 μήνες μετά, εάν μπορούν ή όχι να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματά τους, ποια επιβάρυνση προκύπτει, για την επέκταση αυτή, πότε είναι καταβλητέα, ποια είναι η πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής για τις χρεώσεις των, ήδη, εγκατεστημένων τραπεζοκαθισμάτων, αν και ποιες ελαφρύνσεις σχεδιάζονται και πληθώρα άλλων ερωτημάτων».

Επίσης, η παράταξη… προκαλεί τη δημοτική αρχή να ενημερώσει την κοινωνία «αν και πότε συνεννοήθηκε με τους επιχειρηματίες της πλατείας Μαβίλη και της περιοχής Κυρά Φροσύνη για την απαγόρευση, προσωρινή ή μόνιμη, των οχημάτων στην παραλίμνια ζώνη. Έχει αντιληφθεί η δημοτική αρχή το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε λόγω της απροειδοποίητης αυτής ρύθμισης μέσω απαγορεύσεων, στους γειτονικούς δρόμους εξαιτίας της δημιουργηθείσας μόνιμης κυκλοφοριακής συμφόρησης;».

«Δεδομένου ότι στο θέμα αυτό είναι δύσκολο να κατηγορηθεί για οτιδήποτε η Αντιπολίτευση, μήπως είναι σκόπιμο η Δημοτική Αρχή να βγεί από τον λήθαργο και να δραστηριοποιηθεί, πριν η πραγματικότητα την οδηγήσει σε μια ακόμη απολογία λόγω απραξίας;» αναρωτιέται η παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back