Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ιωάννινα_2023»: «Πρόχειρη και αποσπασματική η πρόταση»

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023»: «Πρόχειρη και αποσπασματική η πρόταση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2020, 15:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά θετικά κρίνει την πρόταση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων για την αξιοποίηση του πάρκου Πυρσινέλλα η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη.

Η εκτίμησή της  είναι ότι η πρόταση είναι «πρωτόλεια» και «πρόχειρη», ότι δεν «ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα που διαμορφώνονται ευρωπαϊκά» και ότι «αποτελεί μια ευκαιριακή επικοινωνιακή διαχείριση» εκ μέρους της δημοτικής αρχής. «Θέλουμε να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά σε κάθε διαδικασία σχεδιασμού, στο σωστό χρόνο. Δυστυχώς όμως, η απλοϊκότητα, η προχειρότητα και ο αποσπασματικός χαρακτήρας της πρότασης ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα δεν μας αφήνει τα περιθώρια» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.

Τα «Ιωάννινα_2023» υποστηρίζουν καταρχήν ότι το πάρκο Πυρσινέλλα πρέπει να αξιοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο ενός ενοποιημένου σχεδιασμού με το στρατόπεδο Βελισσαρίου, για τη διεκδίκηση του οποίου αναρωτιέται τι έχει κάνει η δημοτική αρχή.  Προσθέτει δε ότι απαιτείται μια τεχνικοοικονομική μελέτη.

Η παράταξη εκφράζει και τις αντιρρήσεις της για τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή επιδιώκει την πολιτική σύγκλιση. «Εκ των υστέρων», όπως αναφέρει και επισημαίνει ότι θα έπρεπε να προηγηθεί η διαβούλευση της πολιτικής εντολής στους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη σύνταξη της πρότασης.

«Η διαβούλευση στον σωστό χρόνο θα καθόριζε, πρώτα και πάνω απ’ όλα, τον χαρακτήρα της παρέμβασης» προσθέτει, για να αναδείξει ένα ερώτημα: Τοπικό, υπερτοπικό ή περιφερειακό πάρκο; Για την παράταξη, οι αναφορές στην πρόταση και σε έγγραφα δεν ξεκαθαρίζουν τις κατευθύνσεις που υπάρχουν για τη μορφή του πάρκου.

Επιπλέον, «η πρόταση της δημοτικής αρχής, για μια ακόμη φορά, είναι πρόχειρη, αποσπασματική και ‘λίγο απ’ όλα’. Χωρίς όραμα, ουσία και στόχο» τονίζει, ενώ εκτιμά ότι η πρόταση αυτή, «έστω και σε πρωτόλεια μορφή, θα έπρεπε να εμπεριέχει έναν υποτυπώδη προϋπολογισμό των εργασιών, τα χρηματοδοτικά μέσα που θα αξιοποιηθούν, και να κάνει αναφορά στον Φορέα Λειτουργίας και Συντήρησης των εγκαταστάσεων του Πάρκου».

Σε πολιτικό επίπεδο, για την παράταξη της κ. Καλογιάννη είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή «ζητά πρόθυμους και φιλότιμους, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους σε έναν, κατ’ επίφαση, διάλογο, να καταθέσουν τις προτάσεις/παρατηρήσεις τους για να καλύψουν την ανεπάρκειά της να σχεδιάσει μεθοδικά, από την αρχή μέχρι το τέλος».

ΣΧΟΛΙΑ
Γεώργιος Κουλιανός
Ορθές παρατηρήσεις. Το πάρκο και το στρατόπεδο θα πρέπει να αποτελέσουν μια ενότητα. Να μελετηθεί η ανάπλαση και η χρήση του κοινού χώρου. Χρειάζεται συνολική μελέτη και, φυσικά, πλάνο διεκδίκησης παραχωρήσεων και χρηματοδοτήσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back