Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ιωάννινα_2023»: «Μόλις κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ας…»

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023»: «Μόλις κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ας…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2021, 19:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη σημασία της παραχώρησης (υπό όρους) από την ΕΤΑΔ Α.Ε. τμήματος του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στον Δήμο Ιωαννιτών αναγνωρίζει η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη. Την ίδια ώρα θέτει όμως κάποιους προβληματισμούς για το μέλλον του κτιρίου.  

«Ένα κτιριακό ‘φάντασμα’ σε μια από τις εισόδους της πόλης, το οποίο όχι μόνο δεν περιποιούσε τιμή στις τοπικές αρχές αλλά ήταν και στίγμα για την ιστορία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ιδρύματος που είναι συνδεμένο απόλυτα με την ταυτότητα της πόλης και του Δήμου μας...» τονίζει η παράταξη, θυμίζοντας παράλληλα την προσπάθεια της επικεφαλής της, ως αντιπεριφερειάρχης, να περιέλθει το ακίνητο στην Περιφέρεια Ηπείρου για συγκεκριμένους σκοπούς (φοιτητική εστία). «Οι λόγοι που δεν προχώρησε αυτός ο σχεδιασμός δεν έχουν πια καμιά σημασία» προστίθεται.

Η παράταξη δίνει τα συγχαρητήριά της στον δήμαρχο Ιωαννίνων και όσους εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση και αποδίδει τα «ευχαριστώ» της στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική του βούληση και στον ηπειρώτη πρόεδρο της ΕΤΑΔ Αντώνη Μπέζα, «ο οποίος από τον Οκτώβριο του 2020 εργάστηκε μεθοδικά και σιωπηρά για την ικανοποίηση της διεκδίκησης των Ιωαννίνων» όπως αναφέρεται.

Αλλά… Υπάρχουν και τα «άλλα». «Μόλις κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ωστόσο, θα πρέπει η δημοτική αρχή να εξηγήσει στους δημότες κατά πόσο οι χειρισμοί του δημάρχου δεσμεύουν το παραχωρούμενο κτίριο για έναν και αποκλειστικό σκοπό, αυτόν της δημιουργίας διοικητηρίου του Δήμου Ιωαννιτών και της στέγασης των υπηρεσιών του, όπως από το 2019 αιτήθηκε με επιστολή του προς την ΕΤΑΔ ΑΕ ο κ. Ελισάφ, μιας και το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή άρχισε να παίρνει αποστάσεις από τη συγκεκριμένη χρήση» υπογραμμίζει η παράταξη.

Η ΕΤΑΔ ανακοίνωσε ότι το κτίριο παραχωρείται για διοικητήριο, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών, στην ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι στο «κτίριο θα συνυπάρχουν η παιδεία, ο πολιτισμός, ένα κομμάτι της ιστορίας της αλλά και όλα όσα θα συμβολίζουν το μέλλον της πόλης».

Η παράταξη της κας Καλογιάννη εκτιμά επίσης ότι «οφείλουμε άμεσα να έχουμε ως Δήμος μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση του ακινήτου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back