Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιωάννινα_2023: «Μια ψήφος ανοχής»

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα_2023: «Μια ψήφος ανοχής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2020, 12:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ως «θετική ψήφο ανοχής» χαρακτηρίζει το «ναι» της η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτες.

Στο «ναι» της συνέβαλε το ότι η δημοτική αρχή αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ό,τι προσπάθησε τον Σεπτέμβριο του 2019, προχωρά με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο. «Δώσαμε μία, συγκεκριμένης διάρκειας, θετική ψήφο ανοχής, κρούοντας, ταυτόχρονα, τον κώδωνα του κινδύνου για την προχειρότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή χειρίζεται το καίριο θέμα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων» τονίζει η παράταξη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πάντως ότι η δημοτική αρχή με τη σχετική εισήγησή της στην οικονομική επιτροπή δεν τεκμηρίωσε εγγράφως τη μη επάρκεια του προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας. Η παράταξη προσθέτει δε ότι γενικότερα η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει απαντήσεις για το ποια είναι η πρότασή της για τον συνολικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, ούτε για το πού εντοπίζει ακριβώς προβλήματα (στον οδοκαθαρισμό, στην αποκομιδή ή και στα δύο;) όπως ούτε για το σημερινό κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο.

Σε αυτό το σημείο, η παράταξη καταθέτει κάτι ενδιαφέρον. Ότι βάσει της γραπτής ενημέρωσης που ζήτησε η ίδια από τη Διεύθυνση Καθαριότητας με τα δεδομένα σε προσωπικό και εξοπλισμό, το πρόβλημα σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων εντοπίζεται κυρίως στη συλλογή των ογκωδών αντικειμένων και λιγότερο στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων και των σύμμεικτων απορριμμάτων. Αναφορικά με τον οδοκαθαρισμό, «το πρόβλημα είναι οξύτατο και πρέπει να λυθεί άμεσα».


* Φωτογραφία από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back