Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 9-07-2020, 20:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δημιουργία ενός Φορέα Τουριστικής Προβολής και Προώθησης με την απαραίτητη συμμετοχή επιχειρηματιών του κλάδου αλλά και φορέων από όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προτείνει η παράταξη «Ιωάννινα_2023».

Η πρόταση αυτή κατατίθεται μετά και τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της παράταξης, με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη, με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Στάθης Σιούτης, Βασίλης Κοσμάς, Φίλιππος Ευαγγέλου και Σπύρος Γκίζας και τα μέλη της παράταξης Βασιλική Δήμου και Κώστας Τσάγκας.

Η παράταξη καταγράφει τις εξής επισημάνσεις: την απουσία υποδομών στην πόλη (όπως ενοποίηση παραλίμνιου μετώπου, ανάπλαση λαϊκών αγορών και προώθηση τοπικών προϊόντων, χώροι επιβίβασης και αποβίβασης επισκεπτών σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος), προώθηση της κατασκευής του άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά και του κόμβου Δρίσκου επί της Εγνατίας οδού, οργάνωση και θεσμοθέτηση των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε ετήσια βάση, επανεξέταση της τιμής χρέωσης του νερού ύδρευσης για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Η παράταξη θεωρεί επίσης ότι πρέπει να υπάρξει «επαναθεώρηση της χωρητικότητας της περιοχής στην υποδοχή και φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, δεδομένου ότι θεωρείται ότι έχει κορεστεί».

 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2