Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΙΤΕ… έργα Περιφέρειας

Εικόνα του άρθρου ΙΤΕ… έργα Περιφέρειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2021, 00:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις προοπτικές συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Κρήτης για τη δημιουργία ενός ερευνητικού πόλου στα Ιωάννινα, συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη o περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, με τον πρόεδρο του ιδρύματος Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον εκπρόσωπό του στα Γιάννενα καθηγητή Σάββα Χριστοφορίδη (καθώς το ΙΤΕ έχει ήδη παράρτημα στα Γιάννενα).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τον κ. Ταβερναράκη «για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας».  Υπενθυμίζεται ότι μια πρόταση που μοιάζει σχετική, έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι «με τη δημιουργία του τμήματος Βιοϊατρικών Ερευνών που έχει προγραμματιστεί στα Ιωάννινα (σε έκταση απέναντι του οικοπέδου στο οποίο θα κατασκευαστεί το Πάρκο), δίνεται πλέον η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα καινοτομίας, το οποίο θα προσδώσει νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας».

Αυτή τη φορά ευτυχώς, η ανακοίνωση της Περιφέρειας απέφυγε τη… σύγχυση των τεχνολογιών και τις αναφορές σε silicon valley.

Επίσης, ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε άλλη μια πρόθεση ανάληψης ευθύνης για έργο, λέγοντας ότι η Περιφέρεια θέλει να αναλάβει την επίβλεψη του έργου του ΙΤΕ, σε συνδυασμό και με το υπό κατασκευή Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, καθώς όπως τόνισε, «εκτιμάται ο χρόνος αποπεράτωσής των δύο κτιριακών συγκροτημάτων- με δεδομένο ότι χρηματοδοτούνται και τα δύο έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης- θα είναι περίπου ίδιος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back