Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιταλικό σινεμά: «Οι φίλοι στο μπαρ Μαργκερίτα»

Εικόνα του άρθρου Ιταλικό σινεμά: «Οι φίλοι στο μπαρ Μαργκερίτα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2020, 20:12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Κυριακές στο πανί» ολοκληρώνουν το αφιέρωμα στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας με την προβολή της νοσταλγικής κωμωδίας «Οι φίλοι στο μπαρ Μαργκερίτα» (2009) του Πούπι Αβάτι.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, με ελεύθερη είσοδο.

Η υπόθεση: Στην Μπολόνια της δεκαετίας του ’50, ο νεαρός Ταντέο φιλοδοξεί να γίνει θαμώνας του καφέ μπαρ της γειτονιάς του, ένα μέρος γεμάτο εκκεντρικούς χαρακτήρες. Τελικά τα καταφέρνει μέσω του διαβόητου Αλ, ενός θαμώνα στον οποίο ξεκινά να εργάζεται ως οδηγός. Μέσω των προσωπικών ιστοριών που εκτυλίσσονται στο μπαρ, παρακολουθούμε μια ανέμελη εποχή που έχει περάσει πια ανεπιστρεπτί.

«Οι ‘Φίλοι στο μπαρ Μαργκερίτα’ είναι μια προσπάθεια του Αβάτι να κινηματογραφήσει τα δικά του προσωπικά βιώματα, την πόλη και τη γειτονιά που γεννήθηκε» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα. Στη μουσική της ταινίας συμμετέχει ένα ακόμη από τα πιο διάσημα «παιδιά» της Μπολόνια, ο Λούτσιο Ντάλα.

Πρωταγωνιστούν: Ντιέγκο Αμπαταντουόνο, Λάουρα Κιάτι, Πιερπάολο Ζίτσι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back