Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-03-2018, 16:15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά το αφιέρωμα στην Αργεντινή και στη Γαλλία, το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Από τις οθόνες του κόσμου» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζεται με «Ισραήλ: 3 ημέρες, 6 ταινίες». Από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου θα παρουσιαστούν στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, ταινίες σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα των ταινιών έχει ως εξής:

Παρασκευή 16/3, 19:00

«Αστυνόμος Αζουλάι»
 Κωμωδία, 1970, σε σκηνοθεσία Efraim Kishon

Υπόθεση: Ο Αζουλάι υπηρετεί ως αστυνομικός στη Γιάφα. Την ανικανότητά του συναγωνίζεται μόνο η γενναιόδωρη καρδιά του. Οι ανώτεροί του σχεδιάζουν να τον διώξουν με πρόωρη συνταξιοδότηση, αλλά εκείνος επιμένει να παραμείνει στο σώμα. Εξάλλου, ούτε ο υπόκοσμος της Γιάφα θέλει να δει τον Αζουλάι να φεύγει.

Η ταινία ήταν υποψήφια για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στα Όσκαρ του 1971

Παρασκευή 16/3, 21:00

«Στην άκρη του κόσμου, αριστερά»
 Δραματική κομεντί, 2004, σε σκηνοθεσία Avi Nesher

Υπόθεση: Μια οικογένεια από την Ινδία πηγαίνει να ζήσει σε μια ερημική περιοχή του νότιου Ισραήλ, στα τέλη της δεκαετίας 1960. Η σοβαρή κόρη γίνεται φίλη με μια χαριτωμένη κι επιπόλαιη κοπέλα, η οικογένεια της οποίας ήρθε από το Μαρόκο. Μια τρυφερή ματιά στις αγωνίες και τις εκπλήξεις που φέρνει η ενσωμάτωση οικογενειών με διαφορετική προέλευση από την εβραϊκή διασπορά. 

Η ταινία έχει τιμηθεί με βραβείο κοινού στο Taormina Film Fest και με βραβείο κριτικής επιτροπής στο Tokyo International Film Festival.

Σάββατο 17/ 3, 19:00

«Ο Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού»

Δραματική κομεντί, 2010, σε σκηνοθεσία Eran Riklis

Υπόθεση: Με σκοπό να προστατεύσει την εικόνα της εταιρείας του, ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού μιας αλυσίδας φούρνων ταξιδεύει απρόθυμα στην Ανατολική Ευρώπη για να παραδώσει στην οικογένειά της τη σωρό μιας υπαλλήλου, που είχε μεταναστεύσει πρόσφατα στο Ισραήλ.

Η ταινία έχει 5 βραβεία Ophir και υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2011

Σάββατο 17/ 3, 21:00

«Ο Προξενητής» 

Δραματική κομεντί, 2010, σε σκηνοθεσία Avi Nesher

Υπόθεση: Στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1968 ο έφηβος Άρικ πιάνει δουλειά στο πλευρό ενός μυστηριώδους προξενητή, επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος, που διατηρεί ένα μικρό γραφείο σε κακόφημη συνοικία. Μέσα σε αυτόν τον αλλόκοτο για τον Άρικ περίγυρο, ο προξενητής θα τον μυήσει σε έναν καινούργιο κόσμο.

Η ταινία έχει τιμηθεί με αργυρή πλακέτα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σικάγου 2011 και με βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μπρυζ 2011

Κυριακή 18/3, 19:00

«Δύο τη νύχτα»

Ρομαντική κομεντί, 2011, σε σκηνοθεσία Roi Werner

Υπόθεση: Σε μια πόλη όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν, ένας άντρας και μια γυναίκα ψάχνουν το αδύνατο: μια θέση για παρκάρισμα. Η ιστορία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε ένα μπαρ, θέλουν να περάσουν τη νύχτα μαζί, αλλά πρέπει πρώτα να παρκάρουν. 

Η ταινία έχει τιμηθεί με βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Οδησσού 2011 και με βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου Παρισιού 2011.

Κυριακή 18/3, 21:00

«Πλατεία Ονείρων»

Κοινωνικό δράμα, 2001, σε σκηνοθεσία Benny Toraty

Υπόθεση: Σε μια γειτονιά ξεχασμένη από το χρόνο, το πρώτο μνημόσυνο του Morris Mandabon, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του, πλησιάζει και ο νεαρότερος γιος του, ο Nissim, βλέπει ένα όνειρο. Στο όνειρο ο πατέρας του τού αναθέτει να επαναλειτουργήσει τον παλιό κινηματογράφο της γειτονιάς με συνέπεια να καταπατά τον όρκο που ο Morris είχε πάρει χρόνια πριν ώστε να μην προβάλει ταινίες ποτέ ξανά.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2