Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ικανοποιημένοι συμβασιούχοι από τους πρυτάνεις

Εικόνα του άρθρου Ικανοποιημένοι συμβασιούχοι από τους πρυτάνεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2018, 22:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το συντονιστικό των συμβασιούχων εργαζόμενων πανεπιστημίων και ΤΕΙ δηλώσει ικανοποιημένο από όσα αποφάσισε η σύνοδος των πρυτάνεων στα Γιάννενα ή δηλώθηκαν στο περιθώριό τους από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την απόφαση αποδοχής του αιτήματός μας από  την 88η Σύνοδο των Πρυτάνεων και των Διοικουσών Επιτροπών και θεωρούμε ότι η αρχική στάση του υπουργείου, έτσι όπως εκφράστηκε από τις δηλώσεις της υφυπουργού κ. Τζούφη, αποτελεί ένα θετικό βήμα» αναφέρουν.

Η σύνοδος συμφωνεί για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αύριο Τρίτη, αναμένεται διυπουργική συνάντηση για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για να μονιμοποιηθούν.

Το αίτημά τους αφορούσε «την αναγνώριση του προβλήματος με σαφή δημόσια διατύπωση από πλευράς της Συνόδου ως σώματος, αλλά και από κάθε Ίδρυμα χωριστά και τη δέσμευση να προχωρήσουν σε διαρκείς ενέργειες για να αναγνωριστεί, καταγραφεί και θεραπευθεί μόνιμα και δίκαια το πρόβλημα της αποκατάστασης της πραγματικής εργασιακής σχέσης όλων των συμβασιούχων, οι οποίοι εργάζονται σε αυτά επί σειρά ετών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ως σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back