Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ιδρύονται νέες δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης

Εικόνα του άρθρου Ιδρύονται νέες δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2016, 17:16
ΕΛΛΑΔΑ

Την ίδρυση 538 νέων Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 23 νέων σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα από το σχολικό έτος 2016-17, πέραν των υπαρχόντων, θα λειτουργήσουν επιπλέον 61 ΤΕ σε νηπιαγωγεία, 351 ΤΕ σε δημοτικά σχολεία, 126 ΤΕ σε γυμνάσια, τρία ειδικά νηπιαγωγεία, εννιά ειδικά δημοτικά σχολεία, πέντε Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και εννιά ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια. Ακόμα ιδρύονται 12 λυκειακές τάξεις στα υπάρχοντα ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια. 

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης και παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι’ αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού εκπαιδευτικού πλαισίου στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση προωθώντας άμεσα νομοθετικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την ειδική εκπαίδευση και ειδικότερα την ειδική επαγγελματική εκπαίδευση και θα ενισχύσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης των μαθητών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back