Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιδρύθηκε το Δημόσιο ΙΕΚ Ζίτσας

Εικόνα του άρθρου Ιδρύθηκε το Δημόσιο ΙΕΚ Ζίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2019, 18:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ίδρυση του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Ζίτσας, με υπογραφές των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών Κώστα Γαβρόγλου και Γιώργου Χουλιαράκη.

Το αίτημα είχε καταθέσει η δημοτική αρχή στον πρώην υφυπουργό Παιδείας πριν από 1,5 χρόνο. «Η συμβολή του τότε υφυπουργού Δ. Μπεξαβανάκη στην προώθηση του αιτήματος ήταν καθοριστική» αναφέρει ο Δήμος Ζίτσας στην ανακοίνωσή του, αφήνοντας μια πλάγια αιχμή που «πιάνει» και την αντικαταστάτρια του κ. Μπαξεβανάκη, βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη: «Η απομάκρυνση του κ. Μπαξεβανάκη από το Υπουργείο Παιδείας λίγους μήνες μετά, (ανασχηματισμός Αυγούστου 2018) ‘πάγωσε’ τις διαδικασίες για τη λειτουργία του Ι.Ε.Κ. Έτσι, σχεδόν ένα χρόνο μετά, και αφού οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας και στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και με τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Β1929/29-05-2019 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

Το Δ.ΙΕΚ ξεκινά τη λειτουργία του από το νέο εκπαιδευτικό έτος. Θα στεγαστεί στο γενικό λύκειο Ελεούσας και θα περιλαμβάνει τις εξής ειδικότητες: Τεχνικός Γαλακτοκομίας Τυροκόμος, Τεχνικός Μελισσοκομίας, Τεχνικός Αμπελουργίας, Τεχνικός Πτηνοτροφίας.

Τονίζαμε από την αρχή, πως πρωταρχικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και γι’ αυτό δουλεύουμε συνεχώς. Τώρα, επόμενος μεγάλος στόχος μας είναι η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Αειφορίας» είπε σχετικά ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.  



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back